Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
STAR WARS
Ksurnev:
--- Цитат на: EDM electronics в Септември 15, 2020, 03:14:14 pm ---Мен ме озадачава и факта, че американците са имали ракета да отиде до луната и да се върне, а нямат ракета да отиде до орбиталната станция, ами ползват руски. Що за противоречие?
--- Край на цитат ---
Озадачава ме и това, че се скачват не на техния, а на руския модул.
ndm:
Ksurnev, данните за Луната са от роженската обсерватория нали? Би ли споменал някои методи на измерване на лунните величини.
EDM electronics:
Преди години четох книгите на Ян ван Хелсинг. В една от тях описваше голяма част от мисиите Аполо с интервюта от астронавтите. Мисията Аполо 20 е била направена заради забелязан космически кораб на Луната с дължина около 3-5 км., който са видели от земята.
Има едно видео, даже няколко, но не намерих всички и най-доброто /едно испанско/, в които показват как астронавтите се придвижват към изоставен град на луната на извънземни и намират едни плочи с йероглифи. На тях пишело на санскритоподобие подбробности за града и космическия кораб, който е повреден, а капитанът му жена е починала и мумифицирана преди 1 мил. год.
Астронавтите вкарват мумията в капсулата на лунохода и започват разконсервация. Мумията прилича на Мона Лиза и така и я кръщават. На челото има вграден имплант с който е управлявала кораба с мозъка си. Сега доколко всичко това е истина не знам, аз вярвам на 50%, иска ми се да е вярно, но докато око не види и ръка не пипне не давам 100%.
Не е никак лоша на външен вид мумията, явно е била красива жена от нордиците. Преди 10-тина години се бях влюбил в нея, като бях на 18 г. ;) :D
Понеже хващам малко испански, това с костите на очите е ритуал на погребване. ;)
Както и да е, вижте за какво става въпрос /това видео е с най-доброто качество, което намерих/:
https://www.youtube.com/v/MfxyeSHiY3Q
Ksurnev:
--- Цитат на: ndm в Септември 15, 2020, 03:25:48 pm ---Ksurnev, данните за Луната са от роженската обсерватория нали? Би ли споменал някои методи на измерване на лунните величини.
--- Край на цитат ---
Роженската обсерватория се занимава само с далечния космос. Не изследва слънчевата система.
Това е сайта http://www.nauchensviat.eu/2012-03-17-19-53-51/2012-03-17-20-05-47/2012-06-20-15-27-13/2012-06-20-16-41-27.html
Писателите в Мазето ме накараха да си сменя логото!!!
VITAN:
--- Цитат на: EDM electronics в Септември 15, 2020, 03:14:14 pm ---Мен ме озадачава и факта, че американците са имали ракета да отиде до луната и да се върне, а нямат ракета да отиде до орбиталната станция, ами ползват руски /двигатели/. Що за противоречие?
--- Край на цитат ---
Двигателите Сатурн V са признати за бъгави, защото са..... огромни.
Бащата на съветската космонавтика Сергей Корольов е казал, че американците влизат в тоя капан, от който руснаците са се измъкнали.
В сегашните руски ракетни двигатели се изгарят около 600 килограма гориво в секунда. Да сложим още толкова окислител и получаваме 1200 килограма в секунда!!
Какво става, ако 1,2 тона вещества не се смесят добре, а горят?!
Получават се детонации...., т.е. вибрации.
От които няма НИКАКВО спасение. Включая до откачане на двигателя от ракетата (или нейната деформация).
Двигателите на мисиите Аполо са много по-големи.
В интернет има кадри от старта, тия двигатели играят, като пиян ръченица. Как изобщо остават на ракетата, не ми е ясно.
Руски спецове са категорични - това нещо може да отиде само на ниска околоземна орбита (пак от филм в нет-а)....
Затова и тия двигатели са останали в историята.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия