Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
STAR WARS
juliang:
--- Цитат на: Радико в Декември 13, 2020, 11:36:03 pm ---Технократе не се шегувай, хабер си нямаш колко е развита турската икономика. Само като вземеш в предвид, че в Турция се произвеждат автомобили Фиат, Форд, Рено, Мерцедес. Тежки стеоителни машини Камацу и какво ли не още а да 90% от битовата химия за цяла източна европа идва пак от Турция.
--- Край на цитат ---
По тая логика и Тунис е със сериозно развита икономика:
А на практика Турция е на нивото на Виетнам, Индонезия и Филипините - големи фирми изнасят там продукцията заради ниската цена на работната ръка.
--- Цитат на: технократ в Декември 13, 2020, 11:56:24 pm ---... Че то Руски коли с име Лада и Москвич, няма вече, но има Руски коли като ги видиш, че не можеш ги позна, и направиш разлика от западен.
--- Край на цитат ---
Да, в Калиниград правят БМВ. Не точно го правят, по-скоро го сглобяват. Лада е на практика филиал на Рено. Ползват френски двигатели и възли. Приозвеждат основно дачии с емблемата на Рено.
Вероятно единствено КАМАЗ остана чисто руски и произвежда нещо дето може да се конкурира на световните пазари. Но и това не е съвсем точно - те си сътрудничат тясно с Мерцедес и ползват доста техни компоненти.
plcsoft:
--- Цитат на: технократ в Декември 13, 2020, 11:56:24 pm --- Какво става в тази огромна държава Русия, бедняците и средните аристократи като Ленин, се прехласват по идеологията и я приемат, светло бъдеще, рай, комунистически, също както и Хитлер е възприел светло бъдеще само че с националсоциализма, видяхме по късно какво стана с него и неговата идеология, ........
--- Край на цитат ---
Именно, именно за това говорим! Че простотията, селянията и демагогията почнат ли да вилнеят в една държава, направо я отпиши! Комунистите от къде произхождат от най-бедните от най-неграмотните и най-мързеливи слоеве на населението. Ти какво очакваш от такива хора, да ти градят просперираща икономика, или да ти създадат висок стандарт на живот!? В грешка си, простака и в костюм да го облечеш пак си остава простак само опаковката му е лицеприятна. И най-вече какво може да сътвори един простак, НИЩО само може да коли да беси да контролира и подтиска като вменя вина на другите, а себе си изкарва голям тарикат. И така самозатриването е на лице, колкото и да се пенят да изкарват другите виновни! Нарича се синдром на АЗ горкото дете което никога не пораства. вижте ме колко съм онеправдан, вай, вай, вай!!! Те са виновни, ей сега ще им разкажа играта, тяхната мамица! И започва да си го изкарва на по-слабите, беззащитни или в неравностойно положение хора и малцинства! Забележете -не на по-силните от него, а обратното.:o Демек аз ще сера и ще опикавам орталъка( ще коля и ще беся)защото толкова си мога, ама все другите ще изкарвам виновни! В задачата се пита до кога!? И тази гайда все някога ще секне! Ами после.........ко прайм?????
VITAN:
Ей, сън не ви хваща!
Но да видим как е по демократичному, що само съм си мислел, че наш'те сигани точат бюджета:
-
https://www.youtube.com/v/m_bQcomtQ-o&feature=youtu.be&t=579
Но да върнем темата по същество:
Осуществлён второй испытательный пуск тяжёлой ракеты «Ангара-А5» (днес)
https://russian.rt.com/russia/news/812795-pusk-raketa-angara
-
технократ:
--- Цитат на: plcsoft в Декември 14, 2020, 06:17:19 am ---Именно, именно за това говорим! Че простотията, селянията и демагогията почнат ли да вилнеят в една държава, направо я отпиши! Комунистите от къде произхождат от най-бедните от най-неграмотните и най-мързеливи слоеве на населението. Ти какво очакваш от такива хора, да ти градят просперираща икономика, или да ти създадат висок стандарт на живот!? В грешка си, простака и в костюм да го облечеш пак си остава простак само опаковката му е лицеприятна. И най-вече какво може да сътвори един простак, НИЩО само може да коли да беси да контролира и подтиска като вменя вина на другите, а себе си изкарва голям тарикат. И така самозатриването е на лице, колкото и да се пенят да изкарват другите виновни! Нарича се синдром на АЗ горкото дете което никога не пораства. вижте ме колко съм онеправдан, вай, вай, вай!!! Те са виновни, ей сега ще им разкажа играта, тяхната мамица! И започва да си го изкарва на по-слабите, беззащитни или в неравностойно положение хора и малцинства! Забележете -не на по-силните от него, а обратното.:o Демек аз ще сера и ще опикавам орталъка( ще коля и ще беся)защото толкова си мога, ама все другите ще изкарвам виновни! В задачата се пита до кога!? И тази гайда все някога ще секне! Ами после.........ко прайм?????
--- Край на цитат ---
Е това са твои изкривени виждания, но не е така. Ето пример, Китай са комунистическа държава, е не точно по тертипа на Лениномарксовата доктрина на комунизъм, но виж какъв просперитет и развитие. А нима след 1944г България от аграрна държава не става индустриална, хиляди заводи и инженери по времето на бай тошо при комунизма. Както казах комунизма не е измислен от бедняците и за бедняците, той приравнява всичко в едно, алфата и омегата е на цивилизационият избор, но това е друга тема. При комунизма, богатият би си рекъл " Къде ми е богатството, защо го раздадохте на други хора незаслужено, пък и, ако са го заслужили, с какво ". Бедният би си рекъл " Защо не ми дадохте повече, а само толкова, аз искам да стана богат " макар че това което му дават, няма да е малко, а точно необходимото за живот в съвременен свят, къща, кола, храна, ток, телефон. И то при условието, че не е задължително да бъде специалист или ударник в професията която упражнява. Но както казах, комунизма е утопия, фантазия за рай и светло бъдеще. Все пак може пък да възникне, под една или друга форма, в древноста е имало заченък на примитивен комунизъм, имало е комуни в някои области на римската империя, където хората там са били абсолютно равноправни. Сталиноленинският комунизъм на СССР наистина беше ужасно тоталитарен и строг, пък нашият беше негово отроче, съгласен съм че деспотизма е враг на човечеството, но имало е случаи в които той е бил необходимото зло за да не се разпадне държавността.
технократ:
--- Цитат на: juliang в Декември 14, 2020, 02:09:26 am ---По тая логика и Тунис е със сериозно развита икономика:
А на практика Турция е на нивото на Виетнам, Индонезия и Филипините - големи фирми изнасят там продукцията заради ниската цена на работната ръка.
Да, в Калиниград правят БМВ. Не точно го правят, по-скоро го сглобяват. Лада е на практика филиал на Рено. Ползват френски двигатели и възли. Приозвеждат основно дачии с емблемата на Рено.
Вероятно единствено КАМАЗ остана чисто руски и произвежда нещо дето може да се конкурира на световните пазари. Но и това не е съвсем точно - те си сътрудничат тясно с Мерцедес и ползват доста техни компоненти.
--- Край на цитат ---
Така е юлиане, всичко вече се глобализира и интегрира в едно. Та и Русия не прави изключение, макар че не са държава в ЕС а ние нали сме отдавна в ЕС, пък никакви коли не правим а само магистрали, е то двете са пак взаимосвързани де.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия