Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
STAR WARS
EDM electronics:
Мога да кажа едно голямо Браво на технократа за постовете му по темата и разсъжденията. :)
Като спомена за "комунизма" в България, искам само да напомня, че когато комунистите идват на власт 44 г. заварват една крайно бедна селска страна с калдаръмени пътища, кирпичени къщи и външни селски кенефи, както и срината София от бомбардировките на днешните ни съюзници-колонизатори. Само за 45 г. хората от село отиват в града и се изгражда цялата тая настояща инфраструктура: всички пътища, заводи, тецове, АЕЦ, машиностроителни заводи и т.н., хем не е имало капитализъм.
За вече 32 г. "демокрация" и помощ то запада, България не само не успя да направи нищо съществено в икономиката и инфраструктурата, ами дори не може да разруши изграденото тогава и през всичките тези години реално се изхранваше тая икономика от остатъците на социализма.
Къде отидоха заводите за: велосипеди, мотопеди, мотоциклети, автомобили, автобуси, камиони, ремаркета, трактори, кораби, електрокари, мотокари и къде са западните фабрики сега за автомобили - питам аз и отговор не искам?
Сега разбирате ли що е туй "демокрация"+колонизация = на деиндустриализация.
Не, не ви говоря за комунизъм и никога не съм ви говорил, просто излагам факти от обективната действителност.
В момента държавата не е способна да осигури работа на всичките си граждани, затова се налага тези безработни да търсят работа в чужбина.
plcsoft:
--- Цитат на: технократ в Декември 14, 2020, 09:34:44 am --- Сталиноленинският комунизъм на СССР наистина беше ужасно тоталитарен и строг, пък нашият беше негово отроче, съгласен съм че деспотизма е враг на човечеството, но имало е случаи в които той е бил необходимото зло за да не се разпадне държавността.
--- Край на цитат ---
Технократе да не влизаме в задочен спор, но ти сам го казваш. Аз ти описвам последиците от този деспотизъм. А те са страшни. Ще ти дам пресен пример от миналата седмица, при нас идваха двама инженери колеги и те работят към нашата фирма и трябваше да се пусне един робот, а не достигат хора. Та единият се казва Сергей и преди да дойде в България е работил в заводите на Лада в Толиати като програмист на роботи. И от приказка на приказка го питах защо е дошъл в България да работи след като знам че, Лада е търсена кола знаеш ли какво ми отговори - ами тя е търсена кола но няма работа защото и руснаците спряха да купуват. А на вън се търси много малко само в бившите соц. страни. За това много малка част от завода работи и то за мизерни заплати, просто колкото да не замре производството.
Викам му аз:-
- Добре де, нали имате необятен пазар, до колкото знам трябва да има вътрешно потребление?
Отговора му беше че има, но той е толкова свит че, напрактика се използва 1/3 от капацитета на линиите а воената промишленост използва 1/4 от тази една трета. И той човека е предпочел да дойде в България да работи за някой лев повече отколкото да мизерства в Толиати. Това е реалното положение във Великата Раша. Да не давам други примери щото те са много, и аз като ЕДМ-чо общувам с руснаци. :)
Както описах, в по-горните постове мизерия и деспотизъм. И това в името на какво? На държавността! Велика кауза, няма що!!! А че се ражда в мизерия, живее в мизерия и умира мизерлив, това няма значение, важното е че запазваме държавността!? Ако ги питаш за какво им е такава държава? Със сигурност няма да чуеш отговор! Толкова са тъпи! Иначе, и те се изучиха от хамериканците, ако им гледаш клиповете и слушаш плещенията нямат равни на Планетата, гьобелсова пропаганда! Да ама народа им живее като добитък!? За разлика от другите по-бедни държави! А иначе много велики, бре!? Да им имам величието, на такива!?
VITAN:
Дълга е темата, може много да се пише, но тук е за STAR WARS.
Отвори публична тема някъде - и там.
Иначе не ги мисли, ще се оправят. Путин вече им върти кранчетата.
Дори вчера даваха, как им затяга гайките на печалбарите, които съвсем законно по законите на капитализма печелят
от износ, а цените вътре растат.
Офшорите също се затягат един по един.
Но някои неща няма и да разбереш.
Вашият рай е иеден'ье, пиен'ье и тия три работи. На килограм.
Даже вашият Аллах щял да ви пита: достатъчно ли е?
И на тоговора не, да каже: да им се придаде....
технократ:
plcsoft А защо Москва е един от най скъпите градове, нима всички Руснаци в него са бедняци, щом е такъв скъп град, значи имат пари хората да живеят в него. Иначе си прав, Руснаците не живеят щастливо в родината си, то и ние сме така, нали и нас ни потиска управлението на страната от шайка корумпирани партии и политици, и искаме непрестанно перестройки както и в Русия. Путин има твърда ръка щото иначе ще го Линчуват, Горбачов е бил многократно сплашван, и живее в изолация и страх до ден днешен. Но има и друго, руският народ в болшинството си е свикнал да живее в недоимък, още от много отдавна, той не е толкова зависим от охолен живот, руснаците не са склонни и не ламтят за богатство, такава им е народната психология, задоволяват се с малко и дават значение на социалното пред частното, за разлика от нас, които се радват на неуспехите на другите, и гледат само частно преуспяване. Не всички Българи са такива, но повечето са такива.
plcsoft:
--- Цитат на: технократ в Декември 14, 2020, 11:55:18 am --- А защо Москва е един от най скъпите градове, нима всички Руснаци в него са бедняци, щом е такъв скъп град, значи имат пари хората да живеят в него.
--- Край на цитат ---
Защо София е толкова скъп град? По същата причина поради която и Москва! Защото е столица и е витрината в която се оглеждат чужденците!? И тука е така за една и съща работа софианеца взема 2000лв примерно а в провенциалният град колкото и да си окумуш и можещ никой няма да ти даде повече от 1000лв за същата работа че даже и по-добре свършена. Елементарно Уотсън! ;D
Но за разлика от другите държави където хубави витрини можеш да видиш в почти всеки голям град или село, то в Раша едва ли ще видиш такъв разкош и помпозност извън 2-3 града ай да са 10 града. Всичко друго е оставено на умирачка и мизерийка като тука де. Ако не си ходил в Русия няма нужда да ходиш просто отиди в някой провинциален български град и мини покрай някое село или махала и ще видиш същото!? Умирачка! Наследство от великото управление на другарите. :(
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия