Радико, хайде да разгледаме това (че не знам кой преди време ме обвиняваше в софистика):
Радико, за кражба не става дума тук!
Става дума за съвсем легална покупка ...
И това:
Атос по тази твоята логика купувача като си купи 100 кила кокаин и може да си го завре ако ще.... Да ама какво става ако те хванат дори и със грамове кока. Същото е
Хайде, купи 100 кила кокаин
легално!
Дори и грамофонните плочи се продават във такъв условен режим.
Значи...ако аз си купя грамофонна плоча и реша после да ти я подаря/продам, да не вземат да ме арестуват, бре?
Значи...те не са обвинени в нарушаването на някакъв съпътстващ продажбата договор, а просто в...износ?
Ако е имало такъв договор, едва ли биха си сложили главата в торбата, явно нарушавайки го!
По тази логика, ако не са знаели (
примерно), че съответните "интегралки" са от толкова стратегическо значение за САЩ? Придобили са ги законно и си ги продават - пак законно!
Това, че САЩ не са си опекли питката и имат пропуски от юридически характер, не е основание за повдигане на обвинение!
Ма...много са нахални тези американци, бе!!!
Защо не са им отказали да им ги продадат? Ако ти утре си купиш от САЩ пералня, после решиш да се пренесеш с покъщнината си в България/Италия/Турция/Русия...пък те вземат, че те окошарят, щото, видиш ли, в пералнята има някакъв чип, който,
при определени условия може да управлява балистични ракети...тогава?
То е същото, както когато предявиха претенции към Путин - руските хакери помогнали на Тръмп...?
Да, но Путин им го на...пути, нали?
Щото - САЩ няма споразумение за подобни случаи с Русия, човекът им го каза - "Те (хакерите) не са нарушили закона на Русия с нищо, ние с вас не сме сключвали подобно споразумение! Ако искате - заповядайте, ще го обсъдим и подпишем!"
Супер нагло е от американска страна да имат претенции, че някой, някъде по света нарушавал
техните закони, че и да искат екстрадирането му в САЩ, та да му раздадат правосъдие там...това е малко по-различно от разглеждания случай, но връзката е явна, макар и косвена!