Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

STAR WARS

<< < (8/188) > >>

juliang:

--- Цитат на: VITAN в Юни 02, 2020, 06:31:07 pm ---Може да не са стотици, но са правили стотици "врътки" отгоре. При съвременната видео апаратура - доказателства йок!

Малка гравитация да спира движението на прахта, няма атмосфера да пречи на движението (и тя), ракетни двигатели с голяма тяга > трябва да издухат праха много далеч... Да, ама не!
Вектора на "засилката" е настрани, не надолу.

--- Край на цитат ---
Първо, Луната както и Земята са ... огромни. Идея си нямаш как се намира автомобил от космоса, колко милиарда снимки трябва да направиш и да преровиш за да я намериш. Площта на Земята е над 500 милиона квадратни километра, или над 500 хиляди милиарда квадратни метра ( 500 000 000 000 000 кв. метра) А сега намери на тях нещо с площ 5 квадратни метра ...

"Ама защо не са минали точно отгоре и не са ги снимали?" Ами ... щото имат друга работа освен да доказват на някой нещо. Полета дотам е изключително скъпо занимание и никой няма да си губи времето и ресурсите на техниката за да доказва на някой нещо, което другия така и няма да приеме - той отрича първия полет, как с втори полет да му докажеш че първия не е фейк? Логиката е железна - няма нито първи, нито втори полет, всичко е фейк...

А тягата не е чак толкоз голяма - на луната каца само комадния модул с маса около 6 тона и тегло на Луната под 1 тон...

VITAN:
Браво, добро съчинение.

--- Цитат на: juliang в Юни 02, 2020, 10:18:30 pm ---А тягата не е чак толкоз голяма - на луната каца само комадния модул с маса около 6 тона и тегло на Луната под 1 тон...
--- Край на цитат ---
1 тон тяга "духа" няма да ти казвам колко!

1. Няма атмосфера да пречи на издуханата прах/пепел.
2. Гравитацията е малко и няма скоро да озапти движението.
3. За мен, в мноооо голям радиус няма как да има прах.

Ако искаш да ми докажеш, измери обратната тяга на духане на прахосмукачката си, изсипи контейнера с боклука наоколо и духай отгоре. Мериш изчистеният радиус, екстраполираш до тяха 1 тон, умножаваш по 6 заради различната гравитация, умножаваш по 2 за отсъствие на атмосфера и ми затваряш устата с 10 метра чисто петно  :D 8) :D

ndm:
ЦеКу ЦеКу ЦеКу, Ти Ти Ти Та Та Та Ти Ти тИт, от обратната страна на мууна СЕ образува  съглашение между черни отмъстители ходещи на ръцете си и main инквизитори.  Същите са в коалиция с неизяснени гаражни субекти, а така също и с  други обитатели на мкс, елмъск и други любители на стар уарсите. Ти Ти Ти Та Та Та Ти Ти тИт към кораба майка, ако имате ресурс, пратете подкрепление.

juliang:

--- Цитат на: VITAN в Юни 02, 2020, 10:27:23 pm ---Ако искаш да ми докажеш, измери обратната тяга на духане на прахосмукачката си, изсипи контейнера с боклука наоколо и духай отгоре. Мериш изчистеният радиус, екстраполираш до тяха 1 тон, умножаваш по 6 заради различната гравитация, умножаваш по 2 за отсъствие на атмосфера и ми затваряш устата с 10 метра чисто петно  :D 8) :D

--- Край на цитат ---

Може би очакваш 1 кв.км. петно от разтопени камъни?
И да ти кажа под секрет - дори 1 кв. км петно на Луната е трудно забележимо с телескопи на Земята.

VITAN:
Никак не иде реч, вижда ли се от космоса или не.
Иде реч за филмите, които дават американците след кацането на лунният им модул.
Що, ако ракетните двигатели бяха издухали прахта, как щеше да стане това:
-

Т.н. първа стъпка начовек на Луната.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия