Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
STAR WARS
MTM:
Германия е (майката) на военните технологии.
И Русия и САЩ от там имат и м16 и ак47,ракети и космически технологий. Даже на Немците им трябвало няколко месеца, за да бъдат първата ядрена държава.
След втората световна война, всички документи и учени са (усвоени) от двете държави. Голяма надпревара е било. Кой повече ще заграби. ;D
Така че не ми ги хвалете
Аtos:
ndm, удивително дълъг пост от твоята скромна персона, впечатлен съм:)
МТМ, това е истина, заграбили са де-що има мозъци, но по-нататъшните разработки са на тази база и от "локални" учени...
juliang:
МТМ, "заграбване" е доста неточно казано. Дори и за тогавашните времена. Този процес си върви и сега в една или в друга посока.
Защо "изтичат мозъци" от България? Ами щото тук няма предизвикателства за тях, няма оценка на работата им. Няма нито предизвикателства, нито условия те да ползват умствения си багаж. Да не говорим за възнаграждението, което ще получат за труда си. И това важи както за учени, така и за висококвалифицирани специалисти, а също и за не толкова квалифицирани.
Представи си един учен в България, специалист по вируси (че сега е актуално). Какво може да му предложи България за да направи пробив, да покаже на света какво може? Ами... нищо - максимума е да се натика в някаква лаборатория на БАН за 800 лева и да има за шефове несменяеми мумифицирани професори, голяма част от които са с напреднал стадий на Алцхаймер и не се сещат дори кой им е кабинета... Ако има късмет може да се уреди в някоя от компаниите на Киро Гела и да прави антибиотици за овце и крави...
Един такъв човек просто си стяга куфарите и отива там, където знанията и уменията му ще бъдат оценени, ще му бъдат съдадени условия за работа и тя ще бъде оценена подобаващо.
Същото е и във военната индустрия, и в IT сектора, ако щете и в ремонта на автомобили или лепенето на теракот и фаянс.
VITAN:
Този, който ни зададе въпрос, не ми обърна внимание, теб не санкционира (що сте от 1 отбор).
Сега го увърташ.
И какво, кой е виновен?
Когато имаш типична колония се случва точно това, което описваш.
Но се хвърляш като Матросов на амбразурата, когато над интересите на колонизатора е паднала и малка сянка...
За мен това е шизофренийка, но ти си живей, както му разбираш. Такива като теб са масата,
която прави този филм възможен.
juliang:
Витане, не ти ли е ясно че винаги ще сме колонийка. Просто с теб сме на различно мнение кой колонизатор е по-добрия.
Просто не те разбирам как може да те кефи са сме 16-та република на СССР? Какво толкоз ни дадоха от 45-та до 89-та? Панелки и жигулита - това имахме. Опашки за банани и за цветни телевизори. Бодлива ограда и мини на границата да не би някой да реши да избяга.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия