Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
STAR WARS
juliang:
mind, обектива на камерата на ракетата е тип "рибешко око" и криви в края. В единия случай е преувеличил кривината, в другия я е компенсирал.
EDM electronics:
Широкоъгълната камера, когато снима наблизо, заобля края на изображението. Снима нормално само, когато се предостави на фокуса достатъчно разстояние. Така снимат екшън камерите при 160-170 гр. ъгъл.
Интересно, който отиде на ръба на Земята, ще види ли надолу космоса, като от тераса? Ако е така, да кажем на англичаните да направят малко балконинг в космическото пространство, че много обичат да скачат от терасите на Слънчака - изпочупиха плочките с главите си, става ми жал за плочките. :D
mind:
juliang, ясно ми е, но проблемът не е в камерата. Проблемът е в избора на камера, чиято реклама гласи "За един по-различен и абстрактен поглед".
В мисии за стотици милиони, ми слагат GoPro за рафтинг... че и служи като доказателство за изгледа на земята.
EDM electronics:
Досега никой не е направил по-добра камера от Гоу-Про и по-добра от тая на Айфон. Има китайски с по 5-6 камери, дето снимали под различен ъгъл, резолюции по нам си колко пиксела, но американските камери са ненадминати по качество. Примерно Гоу Про снима на фул ей ди в пъти по-добре от останалите в режим на 4 или 8 К. Има други важни обстоятелства, които определят доброто качество.
Така че, каква камера да сложат, като просто няма по-добра екшън камера и с по-добра електронна стабилизация?
Аtos:
mind, на първата снимка кривината е обратна!
Значи ли това, че Земята е вдлъбната?
И...вземи се качи на някой по-дълъг (и съответно по-висок) самолетен полет най-сетне!
Група ентусиасти преди няколко години издигнаха прост, малък балон с хелий чак до стратосферата, почти до "черната зона" на атмосферата, откъдето започва (визуално) открития космос. Балонът имаше мини камера и снимаше надолу. Клипът до преди известно време се мотаеше в тубата, лесно се намира.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия