Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
STAR WARS
juliang:
--- Цитат на: mind в Май 20, 2021, 11:26:44 am ---juliang, ясно ми е, но проблемът не е в камерата. Проблемът е в избора на камера, чиято реклама гласи "За един по-различен и абстрактен поглед".
В мисии за стотици милиони, ми слагат GoPro за рафтинг... че и служи като доказателство за изгледа на земята.
--- Край на цитат ---
Ето така изглежда камера, намирала се на 100-тина метра от мястото на изстрелването на Старшип-а:
Па си помисли дали точно ГоПро е на самия кораб... :)
svetlio760:
--- Цитат на: Аtos в Май 20, 2021, 12:44:45 pm ---mind, на първата снимка кривината е обратна!
Значи ли това, че Земята е вдлъбната?
И...вземи се качи на някой по-дълъг (и съответно по-висок) самолетен полет най-сетне!
Група ентусиасти преди няколко години издигнаха прост, малък балон с хелий чак до стратосферата, почти до "черната зона" на атмосферата, откъдето започва (визуално) открития космос. Балонът имаше мини камера и снимаше надолу. Клипът до преди известно време се мотаеше в тубата, лесно се намира.
--- Край на цитат ---
Не само. Имаше и едни с един лазер по едно гладко езеро от точка А до точка Б... ;D ;D ;D
mind:
--- Цитат на: Аtos в Май 20, 2021, 12:44:45 pm ---И...вземи се качи на някой по-дълъг (и съответно по-висок) самолетен полет най-сетне!
--- Край на цитат ---
Да, добре! Приемете, че аз съм се качил на този полет, но съм забравил да поискам от НАСА fisheye lens:
https://www.youtube.com/watch?v=WxZqHi-Oz98
--- Цитат на: juliang в Май 20, 2021, 12:58:47 pm ---Ето така изглежда камера, намирала се на 100-тина метра от мястото на изстрелването на Старшип-а:
Па си помисли дали точно ГоПро е на самия кораб... :)
--- Край на цитат ---
Много добре знаете, че формата и габаритите на камерата не са от значение, а оптиката.
Значи ако сложим изпъкнала леща, камерата няма да се разтопи?
Па си помислете, дали давате добър аргумент.
juliang:
--- Цитат на: mind в Май 21, 2021, 12:05:30 am ---Много добре знаете, че формата и габаритите на камерата не са от значение, а оптиката.
Значи ако сложим изпъкнала леща, камерата няма да се разтопи?
Па си помислете, дали давате добър аргумент.
--- Край на цитат ---
Малко е дълго за обяснение, но накратко - колкото по-малка е камерата, толкова по-малко площ за защита има и по-малка вероятност нещо да я удари. Именно оптиката имама предвид. Второ - колкото по-бизко е камерата до корпуса, толкова по-малки ще са усилията които ще изпитва стойката и по време на полета. А полета все пак е за да лети ракетата, не за да се прави видео. Камерата се слага където може и се слага обектив, който да може да обхване възможно най-голям ъгъл на обзора - все пак ракетата трябва да носи товар в космоса, а не камери. Всямо кило качено горе струва десетки хиляди долара. Трето - ракетата трябва да лети, а всичко де стърчи от нея пречи на ракетата да лети.
Така че камерата трябва да е малка, лека, добре защитена и с възможно най-голям ъгъл.
И като за последно да го повторя още веднъж - ракетата лети за да вдигне товар, а не за да прави блокбастър. Каквото видео излезе - такова. Пак да сме благодарни че има някакво.
svetlio760:
Той ако Майнд търсеше истината нямаше да спори, ама те плоскоземците нали ги знаете. Като не могат да дадат отговор на 100 въпроса, ич не ги зачекват. Търсят 101 вия, ей тъй за спора. ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия