Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
STAR WARS
mind:
--- Цитат на: juliang в Май 21, 2021, 12:25:11 am ---колкото по-малка е камерата, толкова по-малко площ за защита има
--- Край на цитат ---
Чакайте малко, хем не била GoPro и по-горе ми показвате снимка на двукилограмова камера и щетите ѝ, хем сега ме убеждавате че камерата трябвало да е малка.
Тогава да попитам - колко голяма е камерата на един телефон или ако щете на един дрон? Те така ли снимат? Ако видеото не е приоритет, защо им е широкоъгълна камера? Ако е да си следят евентуални проблеми със соплото, могат да използват и нормалана, а не да ми показват колко обла може да е облата земя.
Не знам, за мен такива видеа са манипулативни, ако изобщо са действителни.
Както казва Мъск - Щом изглежда като фейк, значи е истинско.
svetlio760, колегите са атеисти и затова подходът ми към тях е с повече техническа насоченост.
Вас, като виден библейски последовател, бих ви насочил към Битие 1:6,7 и 1:16,17. Ако ви е трудно да си го представите, има картинка в Уикипедия - раздел Космология:
Радико:
Ееей Mind
Май имаш същата диагноза като Монтанар само дето е с обратен знак.
Колко пъти да те попитам за полярната звезда и за южния кръст. Отговор искам написан на клавиатурата а не препратки особенно към тубата.
dmitarp:
Земята е плоска, но за нея важи, че успоредните линии (меридианите) се пресичат. Паралелите въпреки името си не се явяват успоредни линии, въобще те не са прави линии, защото разтоянито между две точки измерено по паралелите не е най-кратко, а това измерено по меридианите се явява най-малко. Едно изключение е екватора, който може да се разглежда и като меридиан.
juliang:
--- Цитат на: dmitarp в Май 21, 2021, 01:21:51 pm ---Земята е плоска...
--- Край на цитат ---
А как обясняваш факта, че обикалянето и на Арктика и на Антарктида заема в пъти по-малко време, отколкото обикалянето по екватора?
Изобщо ... каква форма има плоската земя, и ако е диск - къде е центъра на диска?
dmitarp:
след като разтоянията са различни е съвсем естествено пълната обиколка да е различна, все едно да сравняваш диагонала на един квадрат с успоредни на него линии близо да върха му. Формата на плоската земя по принцип е квадрат, или приблизително квадрат, защото по природа си е с не правилна форма, центъра е всяка една точка, както и ръба на плоската земя е всяка една точко, за съжаление или за радост не можем да скочим в бездната заради силата не тежестта, ако липсваше такава сила, то спокойно щяхме да скачаме извън земята. Сега тук възниква и въпроса, как като се движеш по една линия и след известно време стигаш до същото място (обикаляш земята), при условие че тя е квадрат, всичко това се дължи на факта, който казах, че върху този квадрат успоредните линии се пресичат, този факт не може да се докаже, той се приема като аксиома, такава си е природата.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия