Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

STAR WARS

<< < (96/188) > >>

VITAN:
@ Радико, Губиш ми времето.

--- Цитат на: Радико в Май 31, 2021, 10:06:08 pm ---Да яли са бой даже не са яли бой бяха напълно унищожени.
--- Край на цитат ---
Не става ясно кой.

--- Цитат на: Радико в Май 31, 2021, 10:06:08 pm ---Руските не са от волфрам а от хафний и теоретично трябва да са много много по добри от тези от обеднения уран....
--- Край на цитат ---
1. Казах какво е експортна версия. Знам, че иракците не са получили супер-пупер изключение.
2. Теоретично - не! Колкото по-тежък е метала, толкова снаряда влиза по-дълбоко.
3. Затова и се използва уран! Защото е по-тежък за единица обем! За евтиното хич не съм сигурен. Вервай ми, волфрама е мнооо тежък.

--- Цитат на: Радико в Май 31, 2021, 10:06:08 pm ---Освен по танковете тези умни ракети стреляха и по садамовите Бункери дори имахме възможност да видиме по телевизията това което вижда ракетата при атаката това дали го помниш. Приличаше на научнофантастичен филм.
--- Край на цитат ---
Бункерите се рушат като пясък от.... термобарични снаряди, не от бронебойни. Истина още от WW2.

За ограмотяване вече ще искам комисионна. Упоритото ти незнание е безграничо.

Радико:

--- Цитат --- . Теоретично - не! Колкото по-тежък е метала, токлкова снаряда влиза по-дълбоко.
3. Затова и се използва уран! Защото е по-тежък за единица обем! За евтиното хич не съм сигурен. Вервай ми, волфрама е мнооо тежък.

--- Край на цитат ---
Волфрам:

--- Цитат --- Кристална структура
кубична обемноцентрирана
Плътност
19250 kg/m3
Температура на топене
3695 K (3422 °C 
--- Край на цитат ---

Уран:

--- Цитат ---  труктура
(γ-уран)[1]
кубична обемноцентрирана
Плътност
19100 kg/m3
Температура на топене
1405,3 K (1132,3 °C)
--- Край на цитат ---
Нещо изказването ти противоречи със данните изнесени в Уикипедия, замислям се за кого се отнася:

--- Цитат --- Упоритото ти незнание е безграничо 
--- Край на цитат ---

VITAN:
Е и?
Слушал съм някакъв експерт и съм взел на доверие без проверка.
Неоспорим факт е, че урановите снаряди са по-пробивни от волфрамовите.
Ти като сбърка, та какво? Хафният е само за сплав към волфрама....
Супер, печелиш равен последен резултат > 1:1.

Комунизмът си отива, спете спокойно деца (Васко Кръпката).

VITAN:
За протокола: в началото няма грешка, защото Буран бе безпилотник, а совалките бяха с хора.

Космически двигатели:
-
https://www.youtube.com/v/oqjVU0qZzdI

Радико:
Само да вметна, че Буран беше и за еднократно използване. Прототип като тия дето Мъск ги троши със дузини.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия