Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

STAR WARS

<< < (158/188) > >>

dmitarp:
F-35 има един основен проблем, при скорости над крайсерската върха на крилата му силно се нагряват, и той вече става видим, дори и за долнопробни ракети с инфрачервено насочване.

VITAN:

--- Цитат на: dmitarp в Февруари 01, 2022, 02:38:03 pm ---F-35 има един основен проблем, при скорости над крайсерската върха на крилата му силно се нагряват, и той вече става видим, дори и за долнопробни ракети с инфрачервено насочване.

--- Край на цитат ---
Като съветската С-200, нали? 8) :D И тоя филм до даваха. Е, не по телевизора.

EDM electronics:
Не е един, много са основните проблеми, да не говорим за второстепенните. Друг съществен проблем е след минаване над звукова скорост, стелс-боята му се лющи и той става, като огледало за локационните станции. После купища други проблеми от електрониката и  програмирането от индианци.

Обаче juliang нали е пристарстен, щом били произведени в количества било нещо, нищо че е боклук. То ако е гойно, щом е американско става за ядене.
И колите им са същите. Вижте във филмите, като спрат на бензиностанция и бензинджията задължително вдига капака и проверява щеката за маслото и долива с една метална кана огромни количества, като в бездънна яма  ;), да не говорим, че горят повече от руски Зил.

Не съм имал случай моята Лада да ми гори масло или да не пали. С гордост си я карам, не мога да я сравня със старо БМВ, което гори по 1л/100 км масло.  :D

juliang:

--- Цитат на: EDM electronics в Февруари 01, 2022, 02:46:09 pm ---Не е един, много са основните проблеми, да не говорим за второстепенните. Друг съществен проблем е след минаване над звукова скорост, стелс-боята му се лющи и той става, като огледало за локационните станции. После купища други проблеми от електрониката и  програмирането от индианци.

--- Край на цитат ---
Да, има случаи в които покритието се лющи. Не е от свръхзвуковите скорости, а е когато самолета трябва да лети през градушка или пясък. Но в такива случаи боята му е последния проблем.
Стелт технологията не е само боя. Учудвам се че трябва да го обяснявам. И без боя самолета е много по-незабележим за радари и ракети от предшествениците си, и това е за сметка на формата му. А формата не зависи от боята.
Топлинните ракети... к'вот са могли са го направили. Не е много, единственото което реално е направено е че опашното оперение излиза много зад двигателя, с което се опитат да "омешат" струята със студен въздух. Не е много ефективно, но ... толкоз без да се правят компромиси с характеристиките на самолета.
И има още много-много изисквания, за да може Ф25 да е в режим "Стелт". Не е стелт в момента в който е на форсаж. Не е стелт в момента в който отвори бомбените си люкове. Не е стелт ако се придвижва с прикачено отвън въоръжение  или допълнителни резервоари. И естествено не е стелт ако е пуснал активния си радар.
Също така в отделни проекции е по-малко или повече стелт. Ако си обърне корема настрани - вече не е толкова незаметен. Ако се изкачва или пикира - отново. Но това е геометрия, от която няма как да се избегне. И всичко това важи в пълна сила за всички стелт самолети.
И още едно нещо, което имам чувството че всички трябва да го знаят. "Стелт" не означава "шапка-невидимка". Това са група мерки, които НАМАЛЯВАТ видимостта на радарите. Не я премахват, само я намаляват. И това не е малко - вместо от 30 км, ще засечеш самолета от 10 км, което намалява времето ти за реакция. И това важи за ВСИЧКИ стелт самолети. Няма такъв, който да е невидим от 1 километър за радар който прихваща обикновени самолети от 100 км.

--- Цитат на: EDM electronics в Февруари 01, 2022, 02:46:09 pm ---И колите им са същите. Вижте във филмите, като спрат на бензиностанция и бензинджията задължително вдига капака и проверява щеката за маслото и долива с една метална кана огромни количества, като в бездънна яма  ;), да не говорим, че горят повече от руски Зил.

--- Край на цитат ---
Значи не гледаш достатъчно руски филми :)

--- Цитат на: EDM electronics в Февруари 01, 2022, 02:46:09 pm ---Не съм имал случай моята Лада да ми гори масло или да не пали. С гордост си я карам, не мога да я сравня със старо БМВ, което гори по 1л/100 км масло.  :D

--- Край на цитат ---
За съжаление кола на 300 000 км няма как да не похапва масълце, при условие че двигателя никога не е отварян. Когато Лада-та ти стане на 300 000 км (сещаш се... на нея километража показва до 99 999, така че трябва да го превъртиш три пъти :) ) ще видиш колко масло гори. На практика за 300 000 ще си направил 2 основни ремонта, но да не го обсъждаме.
За непалене също не мога да се оплача - да, имам го само от 2 години, но също не съм имал случай да не запали от първия оборот. Даже не се налага да дърпам смукача (не че имам де... :) ).
И няма да те питам колко бензин харчи за тия 75 коня дето отдава, или е отдавала преди 20 години.

EDM electronics:
Eй майка му стара, не разбирате кога си правя бъзик.  :D
Както и да е, така е по-интересно....

Аз не съм специалист по самолети, военна техника и т.н., само от обща култура. Та тия работи за стелта ги знам, кога е и кога не е.

juliang, не си прав за 300 000 км и горенето на маслото. Вземи смени марката.
Имам автомобил, който купих на 1 г. и беше на 300 000 км. Сега е на няма 400 000 км за каране от 5 г. от мен. Не да гори, грам масло не гори. Ползвам Касторл-Голд-Синтетик оригинално немско, не турско купено от България. Маслото струва 73 лв. и издържа 20 000 км.

Ако не вярваш, хващам бас по едно старо БМВ, да ти взема БМВ-то.  :D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия