Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

STAR WARS

<< < (20/188) > >>

mind:
https://www.youtube.com/v/lT4LcS7I3gI

montanar:
mind май май не си само ти плоскоземец като гледам  :P

mind:
Имах предвид напускането на околоземна орбита, засегнато в първите няколко минути на видеото.
Това за плоската земя, не разбрах какво точно искаха да кажат, но очевидно ако НАСА лъжат за едно нещо, то значи че могат да лъжат и за други неща.

Не съм привърженик на теорията, но ако имам и най-малки съмнения, първо вас ще уведомя  ;)

juliang:
NASA не лъжат (не че имам някакви възможности да го докажа). Просто думите са извадени от контекста.
Поясите на Ван Алън - няма никакъв проблем да се премине през тях. Радиацията не е кой-знае колко по-висока от тази извън тях.
Данните - комичното е че (поне доколкото на мен ми е известно) в един период НАСА е имала временен недостиг на магнитни ленти за архаичните компютри, и са пратили един стажант в архива със указанието "Отиди и донеси някакви стари ленти - колкото по-стари, толкова по-добре, защото старите данни вероятно вече са изследвани". На кутиите на лентите с маркер са били написани годините за които се отнасят данните. И стажанта е намерил наистина най-старите ленти - тези с полета и кацането на Луната, защото на никой преди него не би му хрумнало да ги изтрие ... момчето просто не е знаело какво има там. Донесло е най-старите ленти, и компютърджиите просто са презаписали върху тях някакви данни...
Дори и да има някакви архиви... вече почти не са останали устройства, които могат да четат старите магнитни ленти. Вероятно в някой музей има единични бройки но ... кой ще седне тепърва да преравя хиляди стари полуразпадщи се ленти за да види какво има там? Какъв е смисъла?

Технологията за полетите не е загубена - точно както не е загубена примерно технологията за построяване на пирамидите в Египет. Да, можем да направим такава пирамида, но ... трябва ни смисъл да вложим такива средства за да го направим. Кой ще инвестира милиарди за да струпа камара блокове насред пустинята? Същото е и с полетите до Луната - да, можем да пратим хора там, но... защо? Един камънак с прахоляк... за чий да се инвестират пари в това?

VITAN:
В казармата веднъж случайно мярнах в щаба едни много подробни карти на беломорието, при една война щели да потрябват.
Учудих се, нали там сега няма българи?

ЗКПЧ-то (заместник командира по политическата част май беше) рече, че армията само трябва да превземе терена.
Тяхна работа е да изнамерят и рекламират необходимата политическа легенда.... (т.е. оправдание)

Добре де, а каква е легендата, че на "лунните" снимки няма звезди?

Американцев не было на луне!
https://zen.yandex.ru/media/id/5d73b42678125e00aee448ff/amerikancev-ne-bylo-na-lune-5d8a4c063639e600b1883bad

Край на статията: ...На Луне очень высокая радиация, по подсчетам американских же ученых, космический аппарат высаживающийся на луну вместе с людьми должен иметь толщину стен 80 см и сделанных из свинца. Высадка прошла в 1969 г. когда американские корабли для высадки имели в защите тонкую стенку в несколько миллиметров.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия