Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Анти корона вирус

<< < (242/721) > >>

Аtos:

--- Цитат на: juliang в Януари 06, 2021, 08:16:02 am ---
Сега можеш ли да сметнеш сам каква е вероятността 1 или 2 или 5 от тия човека да умрат в рамките на 3 дни след като са се ваксинирали? За 3 дни статистически ще умрат над 30 човека.

--- Край на цитат ---

Че то това е валидно и за коронавируса...без ваксини.

mind:

--- Цитат на: juliang в Януари 06, 2021, 08:16:02 am ---По спомени е около 15%. Тоест 15% от хората над 70 години ще умрат в рамките на година.
Ако приемем че в България това са около 400 000 души, то всеки ден от нещо ще умират над 10 човека над 70 години.

--- Край на цитат ---
По тези данни излизат 160 на ден, не 10!

--- Цитат на: dmitarp в Януари 06, 2021, 08:29:58 am ---И въпреки това, аз ще се ваксинирам а вие?

--- Край на цитат ---
След всичко, което се изписа в тази тема... не знам какво провокира подобно желание.
Нямам какво повече да кажа... жалко :(

EDM electronics:
Според мен за тези които се двоумят за ваксинацията:
Не бива да се дават отговори само от камбанарията, от която ние виждаме света. Ако човек се чувства относително здрав, ако не боледува често, ако полага нарочни усилия за поддържане на здравето си, ако не го е страх, по-добре да не се ваксинира, защото ваксините както са много полезни, така и не са съвсем безвредни - те внасят бъг в имунитета въобще.

Ако обаче човек е на възраст, ако има хронични заболявания, ако не се чувства уверен в себе си и го е страх, по-добре е да се ваксинира, по-добре да поеме риска от една ваксина с незнайни характеристики, отколкото да поеме риска от вируса.

Само за две седмици почина почти цялото семейство на комшиите ми от коронавируса - сина на 53 г. и бащата на 72 г. Разболя се и майката, тя оцеля, но при тоя развой едва ли е искала горката. Така, че не е шега работа тоя вирус. От него починаха още един мой приятел и един друг комшия. Смъртността му е много по-голяма от тази на грипа.

plcsoft:
Колега, кога ще се научиш да пишеш грамотно? Предполага се, че инженерите са грамотни хора? /ЕDМ/

Благодаря че ме пречисляваш към колегите! Чувствам се поласкан!? ;)
Но ми стана интересно!
Аз съм от по-простите скромни инджинери и мога да си позволя да пиша неграмотно, особенно в тема като тази с гръмко заглавие, но забележи - започваща с малка буква , нали!?  :D

montanar:
plcsoft според мен не е аргументация да се опитваш да се хващаш за правописа на някой - щото просто не можеш да го обориш по темата ..... правописа не е критерии за нищо освен за твоето безсилие по въпросния проблем

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия