Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Анти корона вирус
EDM electronics:
--- Цитат на: juliang в Януари 22, 2021, 04:35:54 pm ---Не, просто когато една ваксина получи сертификация за употреба в ЕС, тя може да се ползва във всяка една страна, без да е необходимо допълнително одобрение на държавно ниво.
--- Край на цитат ---
Не е вярно това.
Изрично заявиха, че страните от ЕС трябва да ползват ваксини само одобрени от ЕС.
Това не спира всяка една държава да си внесе каквото си иска ваксина и това направиха Унгария, но те те "съветват" /разбирай заповядват/ да нямаш собствен избор, а вместо теб ще решат те.
Не, че и България не може да си внесе руската ваксина и разбира се трябва одобрение по съответния ред - не ми набутвай неща дето не съм казал, но ще стане прецедент по непослушание, непокорство. Ние нямаме право сами да решаваме вместо себе си, нямаме право на избор, вместо нас ще решат от Брюксел.
Това е равносилно ти вместо мен да решиш каква ваксина мога да си сложа. Не ти, аз съм тоя дето ги решава тия въпроси. Ето такова е отношението на ЕС с държавите членки.
Така, че репликата ти няма никакъв смисъл, освен оправдание на авторитарното поведение на уж демократичния ЕС.
Михаил Кузмов:
Да ви кажа, ако не сте разбрали! Виктор Орбан е харесван от мен политик по доста причини. Дали това не е политическо решение, за да го накриви на Европа? Особено пък ще се получи ако руската ваксина се окаже по добра! Да по живеем да видим! Все пак, за коя да е ваксина изминалото време е твърде малко!
VITAN:
Как ще го играят глобалистите в след-ковид-ният свят:
-
БесогонTV «Jedem das Seine / Каждому свое»
Радико:
Нещо правите опит за буря в чаша вода.
Тук вижте какво пише:
https://m.dir.bg/dnes/svyat/ek-darzhavite-v-es-mogat-da-dogovaryat-dostavki-na-chuzhdi-vaksini
juliang:
--- Цитат на: EDM electronics в Януари 22, 2021, 04:58:36 pm ---Не е вярно това.
Изрично заявиха, че страните от ЕС трябва да ползват ваксини само одобрени от ЕС.
--- Край на цитат ---
Не, твоето не е вярно.
Въпроса опира до ВРЕМЕ. ЕС е изхарчило милиарди за да тества и одобри двете ваксини максимално бързо. Ако ние искаме да ползваме руската ваксина, не можем да се опрем на това, че унгарците вече са я одобрили и я ползват. Да, можем да я ползваме и без национално одобрение, но не виждам кой политик ще си сложи главата в торбата и ще го направи. Да не говорим за това кой лекар ще го направи...
ЕС е изхарчило пари (включително и наши) за да одобри ваксините. Защо да харчим още пари за да одобряваме други? И защо точно руските, а не китайските примерно? Ако следдваме пътя на логиката Китай има най-голям опит в борбата с вируса, най-малкото защото е имал най-много време за изслеедвания. И за разлика от Русия в Китай на практика вируса изчезна, всичко работи.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия