Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Анти корона вирус

<< < (321/721) > >>

VITAN:

--- Цитат на: EDM electronics в Юни 16, 2021, 03:41:11 pm ---Който вземе Украйна, трябва да е готов да я храни. Руснаците не я щат, дори не искат и Домбас и Луганск поради същите причини.
--- Край на цитат ---
Не по точно по тези причини, но скоро може и да си ги приберат.
Донбас е най-успешният (индустриален) проект на Руската империя...

--- Цитат на: EDM electronics в Юни 16, 2021, 03:41:11 pm ---Руснаците не могат да си позволят лукса да спират газта за Европа, защото те са основният им партньор.
--- Край на цитат ---
Тия месеци играта стана друга. Азиатските пазари станаха по няколко причини по-привлекателни.

--- Цитат на: EDM electronics в Юни 16, 2021, 03:41:11 pm ---Коя колониална медия ви набива тия лъжи в главите, тая пропаганда?
--- Край на цитат ---
Всичките. Вкупом :)

juliang:
А защо Русия не си оправи сметките с Украйна (как - пример Крим и Донбас) без да спира газта? Ами щото знае, че като остави Европа без газ, все някой ще плати сметката, независимо кой е крал - така излиза от вашите обяснения май... Изключително конструктивно и клиентно ориентирано поведение...

Събират се Русия и Западна Европа и правят от Украйна един паркинг - равен и празен - и газта си тече.

--- Цитат на: EDM electronics в Юни 16, 2021, 03:41:11 pm ---Руснаците не могат да си позволят лукса да спират газта за Европа, защото те са основният им партньор. Такова нещо не се е случвало никога в търговските им отношения.
Коя колониална медия ви набива тия лъжи в главите, тая пропаганда?

--- Край на цитат ---

Верно ли? Или паметта ти е по-къса от кеша на Гугъл: https://bntnews.bg/bg/a/2517-rusija_sprja_okonchatelno_gaza_za_evropa

--- Цитат ---... В късния следобяд днес "Газпром" даде заповед за спиране на всички доставки на газ за Европа през Украйна. Решението по-рано беше одобрено от премиера Владимир Путин.
--- Край на цитат ---

VITAN:
1. Малко отклонение от темата: иди-дойди. Обаче вземи да пишеш, където му е мястото бе, балкански субекте!
2. Руската газ са недемократични молекули - това избщо не трябва да те интересува има ли го, няма ли го! Виж американският шистов газ са демократични молекули. Там нещо Александруполис, терминали, танкери, това-онова, за него хортувай...

EDM electronics:

--- Цитат на: juliang в Юни 16, 2021, 05:43:49 pm ---
Верно ли? Или паметта ти е по-къса от кеша на Гугъл: https://bntnews.bg/bg/a/2517-rusija_sprja_okonchatelno_gaza_za_evropa

--- Край на цитат ---

Мислех те за по-умен и че разбираш това, което четеш. В статията пише същото, което аз ти казах. А в нея има две мнения, че Русия спряла газта, защото Украйна обявила, че спира транзита към Европа и другото е, че не Русия е спряла, а Украйна е спряла транзита. При всички случаи Украйна е спряла транзита. Ако допуснем, че Русия не е спряла, това означава укрите да продължат да крадат, ако допуснем че е, това означава, че руснаците не са глупави, няма да позволят да ги крадат, докато не се възстанови транзита за Европа, надяват се на натиск върху Киев.

Ти къде видя умисъл, заговор или политически натиск от страна на руснаците върху Европа? Къде е мотивът за спиране, кой прави нещо без мотив - само глупака?
Нещо ти куцат последно време аргументите. Трябва да знаеш, че не ми убягват значими геополитически събития, аз не съм като тебе, да ровя в Интернет при спорове. Доста време ти отне да изровиш статия с ключови думи "Русия спря газа", но имай предвид, че риториката от медиите, които ми сочиш е колониално цензурирана, друг е въпроса, че  и тълкуваш, като дявола евангелието.

EDM electronics:

--- Цитат на: juliang в Юни 16, 2021, 05:43:49 pm ---А защо Русия не си оправи сметките с Украйна (как - пример Крим и Донбас) без да спира газта? Ами щото знае, че като остави Европа без газ, все някой ще плати сметката, независимо кой е крал - така излиза от вашите обяснения май... Изключително конструктивно и клиентно ориентирано поведение...

--- Край на цитат ---

Така ме разсмя  ;D,
Ами ако фантазиите ти бяха верни, то нямаше дълга на Украйна към Газпром да стои непогасен. Никой от запад не се е наемал да плаща чужди задължения - това са капиталисти, не ти е СССР - нещо бъркаш.  :D

По аналогия на казаното за клиентската политика, все едно аз да те питам, колко пари дадоха на Донбас американците, да защитят демокрацията на избора си, също като в югославските републики или като на брадатите демократи от Сирия? Колко предрешени снайперисти им дадоха?

Чисто клиентски сториха тава само за оня, от които имат ИНТЕРЕС. Не бива да се бъркат понятия, като интерес и демокрация - те много често са в колизия при американците.

А помощта на руснаците за Донбас, Крим, Луганск е повече от разбираема, там живеят етнически руснаци, това е същата нация, но в друга държава. Руската помощ е твърде недостатъчна за тях, ако питаш мен. Украинците им спряха пенсиите и социалните плащания, да не говорим че провеждат геноцид, но ти това не го забелязваш, не искаш да го забелязваш. Забелязва се само, ако Навални зареве на умряло, но е жив за разлика на 15 000 убити мирни граждани на Донбас.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия