Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Анти корона вирус
juliang:
--- Цитат на: miromad в Юли 03, 2021, 06:25:10 am ---Мен ме вълнуват /засега/ само два въпроса по темата: защо вкараха точно сега мРНК ваксината, при положение, че можеше да се използва само старата добре позната технология на производство и защо не наблягат на алтернативни методи на лечение с добре познатите ни медикаменти, които да предотвратят последиците от вирусната инфекция, които водят до летален изход? Нима няма такива лекарства, които да предотвратят леталния изход или само ваксината е единственото решение на проблема?
Ако си зададете тези два въпроса, ще разберете, че има нещо съмнително в тази работа, независимо от това за или против ваксините сте и независимо от това дали слушате Пасков или Кунчев. Просто помислете логично!
--- Край на цитат ---
Ти помисли логично.
Пак питам - колко десетилетия познаваме грипа? Какъв е успеха на сегашните противогрипни ваксини срещу него? Кои са "алтернативните" методи на лечение при грипни заболявания?
И да си отговлря сам - противогрипните ваксини имат "успеваемост" около 20-30%. Медикаменти директно срещу грипа не помагат, или също имат доста ниска успеваемост и отново неясни странични ефекти в далечно бъдеще. Същото е и с лекарствата за ковид - има някакви, дето май помагат, ама не в степен която е нужна.
Проблема при ковид-а е че е "чисто нов", и на практика ничий организъм не се беше сблъсквал с него и няма изграден никакъв имунитет. Докато на практика няма човек на Земята, който да не е бил болен от грип, и колкото и незначителен, все пак имаме някакъв имунитет срещу него. Не че няма да ни тръшне, просто е малко по-леко заболяването. Това обаче не пречи десетки и стотици хиляди годишно да си отиват от грип по света.
Целия зор с ваксините е максимално голяма част от човечеството да изгради поне някакъв имунитет - пък бил той и временен, пък бил той и слаб. Но да се намали това натоварване на болниците и лекарите, и да има поне някаква вероятност всеки който наистина се нуждае от интензивни грижи, да ги получи. Алтернативата е примерно в България да има 3 милиона на легло в къщи и 300 000 за болница (като в болниците реално имаме около 15 000 легла, и дори нямаме персонал за всички). Сещаш се че държавата буквално ще спре. 20 дена след това няма има какво да ядем.
Ksurnev:
Много на ангро пишете, без да анализирате и да правите изводи от анализа.
Нали разбирате, че чайниците заради обвиненията към тях, отдавнв са разбрали всичко за произхода на вируса, и каде и кои са нулевите пациенти.
Какво ще се случи, ако това бъде обявено официално?
Ами ще настъпи финансовия крах на света, и не само финансов.
П.П. Юлиане, конските доктори са най-добрите диагнистици. Ти можеш да кажеш на доктора какво ти е, хайванчето не може.
Ако няма манометри, волтметри, и т.н. , с пръста ли ще определяме показанията.
За това не коментирай конските доктори, глупаво е.
Помисли какъв доктор си, и тогава сипвай мерудия на всякя манджа.
juliang:
--- Цитат на: Ksurnev в Юли 03, 2021, 11:22:36 am ---Много на ангро пишете, без да анализирате и да правите изводи от анализа.
Нали разбирате, че чайниците заради обвиненията към тях, отдавнв са разбрали всичко за произхода на вируса, и каде и кои са нулевите пациенти.
Какво ще се случи, ако това бъде обявено официално?
Ами ще настъпи финансовия крах на света, и не само финансов.
--- Край на цитат ---
И какво толкова ще настъпи? Русия си происвои (или си го върна - който както иска да го казва) Крим, и нищо не се случи. Америка води войни по целия свят, и пак нищо не се случва. Англия напусна ЕС, Меркел покани арабите в Германия и света продължава да се върти.
Теб лично какво ще те огрее като разбереш че точно определен китайски селянин е докарал вируса на пазара? Ще се променли ли нещо ако не е китайски селянин, а служител в лаборатория занимаваща се с биологично оръжие? Ще спреш да си купуваш Кока-Кола в знак на протест? Ще излезнеш на жълтите павета да настояваш България да не ползва американския шистов газ, който идва през гръцките тръби до България? Ще настояваш да прекратим договорите с американските ТЕЦ-ове, въпреки че ще останем на тъмно? Да напуснем НАТО, щото САЩ са в него?
Няма абсолютно никакво значение откъде и как е дошъл вируса. Той засегна буквално целия свят. Тъпо е да ровим и да търсим виновния. Точно както вече 30 години все още отваряме досиетата на Държавна сигурност, вместо да се съсредоточим върху сегашните проблеми в страната.
--- Цитат на: Ksurnev в Юли 03, 2021, 11:22:36 am ---П.П. Юлиане, конските доктори са най-добрите диагнистици. Ти можеш да кажеш на доктора какво ти е, хайванчето не може.
Ако няма манометри, волтметри, и т.н. , с пръста ли ще определяме показанията.
За това не коментирай конските доктори, глупаво е.
Помисли какъв доктор си, и тогава сипвай мерудия на всякя манджа.
--- Край на цитат ---
Конския доктор и да сбърка, грешката ще я направим на суджук и наденица... нищо толкова страшно няма да се случи.
EDM electronics:
--- Цитат на: Радико в Юли 03, 2021, 12:27:06 am ---Хм
И това са думи написани от модератор който уж трябва да следи и трие постове в които има личностни нападки и обиди. А то обратното. Модератора насажда език на омразата и провокира конфликти. Какво в същност още диря в това нещо това змииско гнездо дето още му викат Форум. Лека вечер на всички които мислят като мен.
--- Край на цитат ---
Това го определям, като поредната истерия. Не е характерно за мъжете да са истерици.
Къде съзря ЛИЧНОСТНИ нападки, че и обиди на всичкото отгоре?
Не съм споменавал конкретна личност. Ако ти си се припознал в моя пост, то прочети си предния, сам се хвалиш, че си кранист или багерист, не знам точно какъв. И дори да има някакво съвпадение, чисто случайно, кое е обидното в това? Още повече аз хваля кранистите и тираджиите, като изявени ерудити, не като глупаци, или си на друго мнение?
Мен, като не веднъж сте ме наричали лично КОМУНИСТ, КАГЕБИСТ И ПУТИНИСТ, аз защо не се обиждам? Защо не се обиждам, когато ме наричат бял, българин, православен или разузнавач на КГБ на висока заплата? ;)
Не само не се обиждам, а дори се радвам на подобни епитети. Та аз дори го афиширам, като гей на парад това? Защо гейовете си афишират кафевите шпионки, а аз да не мога да афиширам публично, да ме научи целия свят, че обичам Путин, а още повече Жириновскси, защото съм привърженик на по-радикалните методи и решения.
Престани с истериите си и по повод модераторството. То няма нищо общо в случая, дори е в твой интерес, защото ми поставя много ограничения. Няма друг, като тебе, който да се е оплаквал така и на кого не е ясно. Приличаш ми на Джо Байдан, който тръгна да обикаля целия свят, да събира коалиция НАТО-2 за война с Русия, след като ЕС му отказа.
Лукав си ти. Помня в по-предна твоя истерия, как ми се закани и каза, че такива като мен трябвало да бъдат избесени по стълбовете. Аз естествено не се вързвам на такива изхвърляния, защото съм наясно, че в реалното, а не във виртуалното пространство, не би посмял да имаш такова държане.
EDM electronics:
juliang,
Конският доктор Пасков, когото се опита да принизиш с епитета "конски" е специалист именно в областта на медицината, по който повод е и публичната му изява.
Той е държал изпит по обща медиците и микробиология - същия, какъвто държат студентите по хуманитарна медицина. Микробиологията действа на конете по същия начин, както и при хората и борбата с нея е същата. Самият той е поставял хиляди ваксини на животни, продава и т.н. не съм му светил още какво.
Та той коментира неща, които са в неговата материя, макар и да не е изявявал претенции, да е вирусолог. Но така или иначе знае много повече от всеки един друг от този форум, кранист, багерист или путинист. ;)
Слушал съм много негови публични изяви. Има риторика, каквато е характерна само за човек, който е прочел много книги. Мисълта му тече със скоростта на светлината. Определям го, като ерудит по много въпроси, особено свързани с геополитиката. Не е путинист, а е антипутинист, ако това е най-важното за теб при оценката на хората.
Та, неговата идея в клипа не е точно каква би била смъртността от ваксините, той само цитира истински специалисти от ваксините и то не руснаци - западняци, че на тях по-вярвате, идеята е във заглавието на клипа - истинската причина за пандемията!
А тя накратко е съкращение на населението, което върви с пълна сила от вече поне 20 г.
И не е вярно, че 3-4-5 джи мрежите не убиват хора. Убиват ги бавно и сигурно в паралел с храните, които се продават по магазините. Питай някой лекар онколог и ще видиш, че пандемията е при тях, не при ковид отделенията.
Та мерете си приказките, като давате оценка на хора, които са се доказали пред обществото, работата си и в чужбина. Пасков е известен на поне 200 мил. население от православния свят. Не съм чул лоша дума за него.
Противоестествено е "кранист" да оценява лекар, било то и конски! :D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия