Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Анти корона вирус
juliang:
--- Цитат на: EDM electronics в Юли 23, 2021, 04:34:50 pm ---Въглеродния окис ти каза какво е dmitarp. Твърдо е.
Диаманта и той е графит, но се различава от него значително по цената и свойствата.
--- Край на цитат ---
Въглеродния окис (вече му се казва "оксид", че окис бил по-русски :) ) е газообразно вещество. Дори съм се научил по специфичния вкус в устата да усещам присъствието му в изгорелите газове, излизащи от комина. Хващам някъде над 20 ppm-а уверено :)
Така че да ми обясняваш че въглердния окис е твърдо вещество, баш па на мен... няма нужда.
А дали ще изгориш газообразен въглерод, графит, графен или диамант - на края ще имаш абсолютно един и същ газ. В зависимост от излишъка на кислород ще имаш CO, CO2 или някаква смес между двата газа.
НЯМА такова съеднинение на въглерода с кислорода, което да е твърдо при стайна температура и атмосферно налягане. Да, при не толкова ниска температура (около -80 градуса) можеш да получиш "сух лед", или въглероден диоксид (или двуокис по твоему) в твърдо състояние.
EDM electronics:
Графенов оксид, не въглероден оксид. Очевидна фактическа грешка от моя страна, знам какво е въглероден окис - отровен газ.
"Графитен оксид, наричан по-рано графитен оксид или графитова киселина, е съединение на въглерод, кислород, и водород в променливи съотношения, получени чрез третиране графит със силни окислители. Максимално окислена насипният продукт е жълто твърдо вещество със съотношение C: O между 2,1 и 2,9, което запазва слоевата структура на графита, но с много по-голямо и неравномерно разстояние."
juliang:
Аз се опитвам да обясня че такова нещо като Графенов оксид не съществува като химично понятие, като съединение. Това е чисто механичен "бъркоч", донякъде подобен на преходите в транзисторите и другите полупроводници. В решетката се "натикват" примеси, но това не е химично съединение.
VITAN:
Умрелите от коронобесие можели да възкръсват! Не вярвате?!
-
https://www.youtube.com/v/y2YGtpffrEE
Или как работи статистиката!
VITAN:
https://m.facebook.com/100000509333742/posts/4970665336293728
Технологии за маркиране на животни, работа с маймуни и американски войници.
Или за... магнитните протеини във ваксините.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия