Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Анти корона вирус
Bat_Vanko:
Хубаво е че проявявате чувство на хумор в тези напрегнати времена, но нека внесем и малко конструктивност в дебата. Излезнаха доста публикации за опити за предпазване от корона вируса с помощта на чист спирт, които са приключили летално. От друга страна необходимата доза алкохол която би повлияла на вируса в дробовете (а не в кръвта) също се оказва смъртоносна. Но пък добре си спомням детските години по бай Тошово време когато за лечение на ангина се ползваше най обикновено намазване на гърлото с йод. Оказва се че йода е най добрият антисептик и дезинфектант.
--- Цитат ---Йодната тинктура е 5% разтвор на йод в 70% етанолен разтвор на калиев йод. Тя има силно антисептично действие. Използва се в медицината, основно за дезинфекция на кожата, преди хирургични интервенции (инжекции, операции). За антисептична обработка на рани и лигавици се използват по-ниски концентрации: 0,5%, 1%, 2%, 5% и 7%. Използва се още за дезинфекция на ръцете на хирурга, преди операция (особено на ноктите и междупръстните пространства).
При бедствия може да се използва за обеззаразяване на вода от неконтролирани водоизточници, в доза 2 – 10 капки/литър.
--- Край на цитат ---
От друга страна йода като химичен елемент е жизнено необходим като препоръчителната дневна доза за прием е 150 mg, а максималният дневен прием - 1100 mg. Това като количество се равнява на един флакон от 20 ml йодна тиктура. Струва ми се невероятно някой да успее да предозира с този елемент. Единственото условие е да се разрежда, защото концентрираният разтвор довежда до изгаряне на гърлото стомаха и т.н. https://apteka-optima.com/blog/yod/
Известно е че основният начин за навлизане на вируса в организма е през устата и носа а след това гърлото. Според мен най удачният начин за дезинфекция (прием) е гаргара със силно разреден разтвор на йодна тинктура: 3 - 4 капки на 100 ml вода. Няма смисъл течността да се поглъща защото ми се вижда малко вероятно преминавайки в кръвта тя да достигне до вирусите в дробовете. Но пък част от изпаренията при гаргарата ще достигнат все пак до вируса в дробовете и със сигурност ще имат някакъв ефект.
Тази схема на гаргара с йод съм я ползвал много пъти за лечение на възпалено гърло и винаги е действала безотказно и надеждно.
VITAN:
"а максималният дневен прием - 1100 mg"
Айде пак!
Да, ама не. Става дума за органичен йод, а не за калиев йодит, още по-малко за калиев йодат!
чУек, т'ва е грам и нещо сухо вещество. Капиш?
Иначе това, попаднало в хранопровода не е особено опасно, еле пък ако няма някоя друга гад заедно с която да работи.
Трябва да се варди особено носоглътката.
Ако при 100 примерно човека: за 2 европееца това се лепи на дробовете, за 10 китаеца това е вярно.
Има нещо, че това е избирателно оръжие. Хваща и мъжете повече.
Джендъри не знам, явно ги мрази - няма данни.
Аз съм си фреш. Но редовно си ям органичен йод. Сори. Не ви влизам в терзанията.
Даже трудно зимата заболявам - основно карам light версия на каквото да прихвана.
mind:
--- Цитат на: Ksurnev в Март 26, 2020, 02:43:26 pm ---Минди, военни самолети могат да кацат само на военни летища.
--- Край на цитат ---
Повечето големи летища имат двойно (гражданско и военно) предназначение, макар че не се оповестява (сещате се защо). Можеха да кацнат примерно във военновъздушната база Ghedi-Torre, която е къде-къде по-близо.
МТМ, от какъв път да си починат, като ги чака 600 км. друсане с камиони?
Просто ми стана любопитно, но това не е важно... поне за сега.
--- Цитат на: VITAN в Март 26, 2020, 06:24:32 pm ---.. има ли проблем, че руснаците са пратили без пари военни лекари барабар с болниците си или не.
--- Край на цитат ---
Всички разбраха, че този вирус и цялата паника покрай него, беше един фарс. От което следва, че изпратената помощ от Русия, също е фарс. Но този привидно благотворителен акт, може да ѝ донесе положителни дивиденти в политически аспект. Например да повлияе на референдума за конституцията, с чиято промяна се узаконява сегашната диктатура.
Знам ли, просто чета и разсъждавам...
https://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D1%83%D1%81%D0%BF%D1%8F-%D0%B4%D0%B0-%D0%B3%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%BB%D1%83%D0%B4%D0%B8/a-52922273
Bat_Vanko:
Така е Витане, става въпрос за органичен йод, при съединението "калиев йодид" дозата е 1,3 пъти по голяма. А и тука става въпрос само за гаргара а не да го пиеш вместо вода. Но ти май нещо не си допрочел:
--- Цитат ---Продуктът съдържа:
Активно вещество: Йод - 5 %;
Помощни вещества: Калиев йодит - 1,0 гр., етанол 96 % - 26,3 мл и пречистена вода до 50 мл.
--- Край на цитат ---
Много ясно е написано "калиев йодит" - 2% и Йод - 5 %
--- Цитат ---5.3. Предклинични данни за безопасност
Според скалата на Hodge & sterner, калиев йодид приложен перорално е слабо токсичен с LD50 от 500 до 5000 mg/kg.
--- Край на цитат ---
За повече информация: https://ramcopharm.bg/product/k%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B9-%D0%B9%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%B4%D1%83%D0%BC/
В понеделник направих една голяма обиколка по търговските вериги и във вторник вечерта гърлото започна да ме дращи. Не знам какво е било, но си направих една гаргара, в сряда сутринта още една и до обяд всичко изчезна.
А относно терзанията ти - не бързай да се радваш никой не е вечен.
VITAN:
Човека бъркаше "щатите" Хасково и Хюстън, не му течеше гладко мисълта.
Прочети го пак цялото, аз цитирам малко:
"Йодната тинктура е 5% разтвор на йод в 70% етанолен разтвор на калиев йод."
Къде тук е органичният йод не разбрах.
Има нещо по-важно:
Командно-щабно учение на задкулисието по овладяване на човечеството - рече този руски полковник от ГРУ за т.н. короновирусна пандемия
https://youtu.be/SZJC9JM2u70
Кой е ходил в казарма знае какво е: командно-щабно учение.
(Умират по 300 човека от това на ден за над 7 000 000 000 земно население)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия