Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Анти корона вирус
GMG:
Ksurnev, това ли е книжката?
juliang:
--- Цитат на: dymelsoft в Август 27, 2021, 01:43:44 pm ---Ами склонен съм да вярвам, че може. Важното е да се следва плана за въвеждане на контрол и доброволно отказване от елементарни права и свободи на човека (стадото). За себе си от чисто любопиство, съм поискал технологичната инструкция, чрез която нашите лаборатории индентифицират-разпознават делта варианта. Т.е. как и какво се търси в биологичните проби за да се докаже наличието на делта варианта на въпросния ковид? Изобщо на базата на какво и с какво калибрират своите уреди в тези лаборатории за да откриват съответния вариант? За сега нещо не получавам отговор, въпреки личните ми контакти с лекари-лаборанти.
--- Край на цитат ---
Въпроса е доста интересен, и е по тематиката на форума.
Ако погледнем от тази гледна точка, то по света няма да има нито един уред, измерващ каквото и да било. Защо не разгледаме вероятността някой да е проникнал в хранилището в Гринуич (май че) и да е отрязал с ножовка 2 см от еталона на метъра? Или да са пробили дупка в еталона за килограм и да са наляли нещо друго, дето да е изменило теглото му?
Сещаш се че в един момент при всякакво измераване трябва да разчиташ на "добра воля" на някой друг, от който взимаш данните. Кой ти гарантира че лакмусовата хартия мери киселинност и основи правилно? Ами спиртометъра дет го пускаш у рИкията - защо му вярваш? За топломерите, електромерите и водомерите, по които плащаме сметките си няма да отварям дума - който и да попиташ, ще каже че тия уреди умишлено мерят грешно :)
Та и ти сега - питаш един лаборант как точно извършва процедурата по детекция на вируса... Отговора ще бъде "сипвам в една епруветка 3 капки от едно шишенце дет са ми го дали, и ако се оцвети в пембяно - има вирус".
С'я ако се намери някой де е прифанал ковид-а и му стиска да наруши карантината - аз съм готов да платя примерно 10 теста в 10 различни лаборатории. Ако трябва ще мина веднага след него във същите лаборатории да си направя и аз тест. Ако 9 от 10 негови теста са положителни, а 9 от 10 мои теста са отрицателни - мисля че тезата че тестовете са фалшиви ще бъде развенчана. Проблема ще е какво ще правя аз с тоя 1 положителен тест... щото на всички им е ясно че тестовете нямат 100% сигурност, и най-вероятно един на 10 или на 20, или на 50 ще даде фалшиво положителен или фалшиво отрицателен резултат... :)
plcsoft:
--- Цитат на: Михаил Кузмов в Август 27, 2021, 11:37:18 am ---Може ли в световен мащаб да има такава заблуда?
--- Край на цитат ---
Да се смееш ли, да псуваш ли!? :(
dymelsoft:
juliang-е забавен си. :D
За твое сведение всеки който има желание, може да се запознае с еталоните на мерните единици и техния исторически и съвременен произход. За химията да не говорим. Аналогиите, които правиш обаче са напълно погрешни. В медицината материалите с които се правят изследвания се произвеждат от конкретни фармацефтични компании, които са патентовали тези продукти и никога няма да се разбере какво точно се съдържа в тях или когато се разбере няма да има значение. Например за тест на наличие на антитела се ползват по описание фрагменти от "шипчестия протеин" на ковида и се прави посявка в кръв на човек преболедувал ковида и се наблюдават количеството "антитела" които атакуват въпросния протеин. Задавам прост въпрос. Как със сигурност обикновен човек може да получи достъп до информация, въпросния лабораторен материал дали действително съдържа фрагменти от реален ковид19 вирус и съответно дали антителата в кръвта на "преболедувалия" всъщност не са от добре известния грип тип А или Б или обикновен корона вирус някой от седемте причиняващи настинка. Просто въпроси ....
П.П. И понеже обичаш фактите ето ти един личен от мен. Преболедувах ноември месец 2020 тежко вирусна пневмония-двустранна, определена от всички лекари като типична причинена от ковид19. През какво съм минал само аз си знам. Още се възстановявам от това. На 7-мия ден от моето боледуване си направих PCR тест и резултата беше отрицателен, на 12-тия ден още един и той отрицателен, а аз не знаех къде се намирам. Не можеха да ме приемат в болница защото съм с отрицателен тест. За капак и моето GP се разболя тежко от същото, при него два отрицателни и един положителен. Жената също го изкара, ама на крак с грижи покрай мен. Баща ми също и той с пневмония. Всички по едно и същото време. И да не забравя загубата на обоняние при всички. Хайде сега ми кажи до тук четири PCR теста отрицателни и само един положителен. В същото време съседа малко по надолу три положителни PCR теста стоя в къщи като затворник повече от месец без никакви симптоми в абсолютно здраве и накрая изведнъж хоп отрицателен PCR тест и готово здрав си вече. Е няма такава простотия наистина. В заключение съм сигурен, че много хора могат да разкажат подобна на моята история и какво? Въпросите си висят.
tobo1:
GMG - намери и другите книги от същия автор. 2 или 3 са поне.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия