Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Анти корона вирус
dymelsoft:
--- Цитат ---ОК, обясни ми само едно нещо... За чий?
--- Край на цитат ---
juliang-е , отговора на този въпрос е много прост, стига да искаш да го разбереш.
Ето ти част от отговора: Зад целия този цирк не стои един или няколко човека. Стоят много глобални частни компании свързани с много хора (акционери и всякакви други), много от които от чиста присъща човешка алчност дори не ги интересува какво влияние има тяхното поведение върху света. Отдавна стана ясно какво огромно влияние имат мултинационалните компании и че същите могат да лишат дори действащ президент на цяла една държава от публичен достъп до плебса. Целта на тази цялта работа, е проста. Пълно окрупняване на капитала на планетата и съсредоточаването му във все по-малка група от хора. (Забележи, че не става дума за държава) Почти пълно премахване на средната класа. Масови фалити, и придобиване на бизнеси от големите икономически играчи на безценица. Одържавяване на големи компании, чрез изкупуване на дялове с уж спасяване на същите от фалит, причината за който е ясна на всички. Всичко това има за цел смяна на икономическия модел със всичките последтсвия от това. Сега остава да проумееш, ако можеш, как се вписва пандемията във всичко това и какво точно замества тя.
Не ми се влиза в подробни писания и излагане на факти, всеки който иска да намери отговори, може да го направи.
П.П. И нещо на което бих искал да ми отговориш, при кои болести освен covid19 е забранено да се правят аутопсии на починалите и "Трябва да се погребе в дървен ковчег с метална вана, найлонов плик за последни останки." и ние в кой век живеем?
juliang:
Димел, представи си че "Кока-Кола" стои зад това. Как мислиш, дали "Пепси" няма парите и изобщо ресурсите да извади това на показ? Ами някой производител на квас в Русия - той няма ли да навдигне глава и да покаже истината?
Как си представяш ВСИЧКИ големи компании във ВСИЧКИ сфери на производство - храни, автомобили, оръжие, дрехи, туристически бизнес - да седнат на една маса и да се уговорят че някога само една от тези компанни ще притежава света, а другите ще трябва да изчезнат? Или Кока-Кола, Луфтханза, Дженерал Мотърс, Тесла, Круп, Тойота и още една камара световни корпорации ще седят и ще трупат загуби, гледайки как Пфайзер, Модерна и Джонсън правят милиардни печалби на техен гръб? Една Италия затвори всичките си туристически забележителности, една Гърция също, и никой дори и не си помисли да направи нещо?
--- Цитат на: dymelsoft в Август 30, 2021, 10:05:49 am ---П.П. И нещо на което бих искал да ми отговориш, при кои болести освен covid19 е забранено да се правят аутопсии на починалите и "Трябва да се погребе в дървен ковчег с метална вана, найлонов плик за последни останки." и ние в кой век живеем?
--- Край на цитат ---
Ти да не си мислиш че правят аутопсии на всички починали? Изобщо... смяташ че се правят аутопсии на починали в болница? Когато майка ми почина у дома си дори не се стигна до доктор - погребалната агенция изкара всички документи, доктор изобщо не е идвал да установява смъртта, камо ли причината за смъртта...
dymelsoft:
juliang-e наистина не ми се влиза в безмислен спор. Не е нужно никой да сяда на масата на каквито и да било преговори. Наистина ли си мислиш, че така стават нещата. Наивно е наистина. И защо си мислиш че Coca-Cola и всички които изброи не са част от играта, дори и без да го знаят. За тези компании източника на капитал е един и всички зависят от него, независимо дали искат или не. Излишно е да водя спор с човек който гледа праволинейно и не желае да види това което е пред очите му. Доводи или по скоро оправдания за собстената си слепота можеш да намериш колкото искаш. Това личи и от отговора ти за аутопсиите, честно казано очаквах повече творчество от твоя страна. :).
П.П. Само да вметна за една от изброените от теб компании "Дженерал Мотърс" , кой и как я спаси от абсолютен фалит и защо? Не ми отговаряй. Няма особена полза. Пък и според теб всичко в света е ОК. Човешката алчност не съществува, и за това тя не е никакъв фактор в сегашните събития, ама изобщо. Всички са ужасно загрижени за "човека" и неговия живот, че чак е стряскащо. Имаме си био-лаборатории в които правим изследвания само с идеята да се грижим за здравето на хомо сапиенс. Войни се водят с цел постигане на "мир" разбираш ли и всички безумно забогатели милиардери се чудят как да спасят живота на всеки "човечец". Хайде свали малко тез розови очилца, които си надянал и почни да мислиш малко по-различно от общото или недей.
juliang:
--- Цитат на: dymelsoft в Август 30, 2021, 03:39:33 pm ---... И защо си мислиш че Coca-Cola и всички които изброи не са част от играта, дори и без да го знаят. За тези компании източника на капитал е един и всички зависят от него, независимо дали искат или не.
--- Край на цитат ---
Много ми е интересно според теб кой е източника на капитал за една такава компания... Аз заблудения все си мислех че се изхранват с продажба на стоки... но вероятно бъркам жестоко? Сигурно Кока-Кола прозивежда и продава Кока-Кола само за отвличане на вниманието...
Компаниите се спасяват от фалит от правителствата, защото когато една такава голяма компания фалира, много хиляди хора остават на улицата, и като останат на улицата отиват пред Парламента да протестират щот са гладни.
Войните и производството на оръжия също е вид бизнес - точно както производството на цигари и алкохол. Точно и както производството на наркотици, но чудно защо последното е обявено извън закона...
Радико:
--- Цитат --- Не, въпроса ми "За чий" е "Какво искат?" Роби? Роботи? Власт? Още повече пари?
--- Край на цитат ---
Не, не искат "повече пари" защото всички пари са техни. За тия хора парите са само инструмент.
И всичките тези компании дето изброяваш Форд, Дженерал Мотърс, та дори и Астра Зенека. Те са много далеко от въпросните хора. Тези фирми зависят и реално се управляват от банки. А пък тези банки от Фондове. Обаче има най от горе фонд на фондовете, те са няколко броя. Там са второсните управляващи. Цялата тази патаклама обаче ти я разбираш малко погрешно защото приемаш една недоказана презумпция. А именно, че тези хора там са задължително РАЦИОНАЛНО МИСЛЕЩИ всичко което се случва в последните години води до извода, че някой е ирационален дали те дали ние но някой е а според параграф22 съвсем спокойно това може да сме и ние.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия