Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Анти корона вирус
juliang:
--- Цитат на: Радико в Ноември 09, 2021, 09:00:12 pm ---Добре Юлияне, убедителен си. Направо ме убеди, че въпреки всичко трябва да се ваксинирам. Само, че аз много обичам близките си и съм загрижен за тях. За това искам да им осигуря някаква сигурност дори и да се случи нещо с мен при ваксинирането. Кажи някой застраховател който ще е съгласен да ми направи застраховка живот срещу скромна сума която да обхваща и ваксинационен риск. Мисля, че един милион евро обезщетение е съвсем нормална сума. Пък след това да става каквото ще.
--- Край на цитат ---
OK, отиваш и искаш да сключиш застраховка която покрива изрично рак на белия дроб. Заявяваш че пушиш по 3 кутии цигари на ден. Искаш застраховка която да включва изрично покриване разноски по трансплантация на черен дроб. Ама отиваш фиркан на гъдулка.
И преди да ми се обясняваш - ваксинацията е доброволна, както пушенето и пиенето. Засега е доброволна, и ще остане доброволна точно поради причините които зачекваш.
Ама не можеш да отидеш в ресторант ... ми и клошара на светофара не може, ама не ходи да иска държавата да му даде 100 лева за сметката, нали?
Ходи да сключиш застрахвка "Живот" с медицинско досие в което има 2 инфаркта да видиш ще можеш ли... Колегата иска да си купи кола на лизинг. Ми не може. Не може не за друго, ами щото е над 65 години. НИКОЯ банка не ще да му даде кола на лизинг... няколко банки дори кредитна карта да щат да му дадат...
И не е вярно че не можеш да правиш всичко което правят другите. Правиш си тест, който в момента струва точно 10 лева и имаш пълните права на ваксинираните и преболедувалите (това е засега и в България). От днес дори можеш да представиш документ, че имаш антитела, и отново имаш същите права като ваксинираните и преболедувалите. Какво още искаш?
Един тест на 2 дена прави около 150 лева на месец. Аз лично си правя около 1 на седмица, за да влизам по обекти, където ми го искат. И си го слагам в цената на обслужването. Има пенсионери, които дават по повече пари за лекарства.
Разбери го - живота вече е е същия какъвто беше преди 2 години. Бензина е 3 лева, Нямаме правителство. Един кораб заседна и не можем да го извадим 2 месеца. Няма контейнри с които да докараме боклуци от Китай. Крим е руски. Искат ни сертификати.
--- Цитат на: Радико в Ноември 09, 2021, 09:17:27 pm ---Аз се подписвам, че нямам претенции към производителя. Застрахователният договор си е вид хсзартен облог който няма нищо общо със другите декларации.
--- Край на цитат ---
Обаче ще искаш пари от застрахователя... Да ти имам логиката.
Ходи при един застраховател и искай да ти сметне риска и да ти издаде полица, че ще ти изплати 1 млн ако загинеш, опитвайки се да минеш София - Бургас за под 1 час. Предостави документи от Бугати, че колата е сертифицирана да вдига 400 км/ч, и пак няма да можеш. Или Бугати няма сертификат че колата им е безопасна и отговаря на всички изисквания да се движи по пътищата?
И като точка на спора - в нормалните държави има застрахователи, които изричнои подчертават че ваксината за Ковид не се отсразява във възможностат да склюючиш застраховка Живот. Потърси в Гугъла и с учудване ще намериш и американски и наглийски застрахователи които изрично пишет това на сайтовете си. Но не - трябва да вярваме на Фейсбук и на тоя форум ...
Дженифър Лопес си застрахова г*за, няма как да не знаеш ... ходи питай в някой наш застраховател предлагат ли такъв пакет да видиш как ще те гледат...
Сори, в такава държава живеем...
svetlio760:
Юлияне, като не вярваш в статистиките аз кво да ти кажа, братле. Виждаш хората във форума, някои по- умни от мен какво ти пишат. Казуса остава. Простите статистики които са изнесени и на които аз вярвам са това- от ковид се мре на около 0.001 процент и то само хора над 70- те, а от ваксини се мре на 20-30%. Това са изнесените данни на неманипулативните медии. Няма да поствам линкове. Интернета е пълен с тях. Аз на такава статистика по друг начин не мога да реагирам, без значение какво ще ми каже обществото, а то обществото определено не е на страната на ваксаните. Вече и по официалните медии се каза, че ваксините не предпазват от нищо. Виждаш дори само в този сайт как е. Представям си как действа евтаназията на децата по училищата върху родителите. Майната им на кръчмите. И без това не ходя по кръчми, но утре ще евтаназират децата по училищата, ще опитат да евтаназират лекари и учители, те повечето няма да си заложат живота в услуга на обществото, ще напуснат и на тяхно място ще сложат такива кат теб, което ще доведе до евтаназия на децата. Мисля, че това не бива да се допуска, но след като те влече да убиваш- добре. Убивай. Къде с думи, къде с действие, но да знаеш, че и ти имаш близки с деца ако ти самия нямаш деца. Ще дойде и до теб...
Bat_Vanko:
Чакайте бре, що да не може да се застрахова срещу усложненията след ваксинация. Въпрос на пари е - срещу 100 000 всеки ще го застрахова за 1 милион. Но тука има 2 интересни момента:
1. Радико няма да извади 100 000 за застраховка защото все пак дори да има риск той не е на 100%. Което означава че със сигурност е изгорял едни 100 000.
2. Със сигурност след фаталният изход застрахователя ще похарчи тези пари за подробна аутопсия дали наистина ваксинацията е причината. И тука отново няма 100% сигурност. Което означава че не стига че е пръснал парите които щяха да останат на роднините, ами те и застраховка няма да получат.
А ми кажете сега кой ще е по хазартният тип??? На застрахователите все пак това им е работата.
Радико ако не можеш да намериш застраховател обади се ;D ;D ;D
juliang:
--- Цитат на: svetlio760 в Ноември 09, 2021, 09:48:18 pm ---... Простите статистики които са изнесени и на които аз вярвам са това- от ковид се мре на около 0.001 процент и то само хора над 70- те, а от ваксини се мре на 20-30%...
--- Край на цитат ---
Светльо, ако 30% от хората умираха, колко ваксини са поставени в БГ? По твоята сметка трябва да са около 70 000, щото 20 000 са умрелите... От вируса, не от ваксините. Ако са поставени 2 млн ваксини, и са ваксинирани 1 млн души, то умрелите от ваксиниране трябва да са около 300 000 души... само в БГ. Имаш ли идея че това са 5% от населението на БГ?
Кое не е вярно в статистиката:
1. Не са ваксинирани 1 млн души, а само 5-10 000, от които са умрели 2-3 000? Толкова почти съм съгласен че могат да скрият.
2. Някъде са скрили 200-300 000 умрели?
3. Не умират 30% от ваксинираните?
И не ми излизай с тезата "Ама те ще умрат в следващите 30 години". Никой не знае. Ами ако не умре никой?
И още - в световен мащаб от вируса (а според теб от ваксините) са умрели 5 млн души. Ако това са 30% от ваксинираните, то са поставени около 30 млн дози ваксини на 15 млн души.
30 млн дози са по 20 евро едната са ... 600 млн евра... Това е оборота на една сравнително голяма фирма дори в БГ. Годишно. Егати далаверата ...
Начи по твояат логика някой ще изтреби 6 милиарда души с ваксини за 240 милиарда евра? Компанията Тесла струва 4 пъти повече... дори лицето Мъск има половината от тая сума... Струва ли си да се затрият всички очвеци, като можш да изкараш същите пари правейки автомобили?
Радико:
Юлияне аз не искам застраховка срещу рак нито застраховка срещу грип нито срещу КОВИД
Исксм застраховка срещу УСЛОЖНЕНИЯ ИЛИ СМЪРТ В СЛЕДСТВИЕ ВАКСИНА и от къде на къде ще плащам рекет 10 лв, за мое свещенно право?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия