Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Анти корона вирус

<< < (443/721) > >>

Радико:
Като спомена Италия та се сетих едно изказване жирналистическо разбира се, но явно от журнслист който не приемаше това което му се налага отгоре но и не искаше да си загуби работата и правеше завиалирани изказвания:
Значи КОВИД имал "странното" свойство да се крие и кротува когато заразеният бил у дома си или с малко хора около него. Обаче когато болният се окажел на масово събитие с много хора вируса изведнъж се активирал и ставал много заразен. По стадиони по концерти и т.н.
И се сетих за ония свирки със флакон газ дето ги оолзват зяпалянковците. Много са удобни нали.
И не е нужно да отиде някой специален човек с такава свирка. Достартчно е да подмени няколко на митницата примерно.
Всичко това чисто хипотетично, но много логично ми се струва.

juliang:

--- Цитат на: VITAN в Ноември 17, 2021, 02:39:06 pm ---Времето нагласено: https://youtu.be/8TdznJ-032g?t=419

Когато фактите говорят и боговете мълчат - са казали древните. Което естествено за съвременните гьонсурати не важи.

--- Край на цитат ---
Поздравления, избрал си съвсем точно времето. Достатъчни ми бяха точно 5 секунди за да загубя всякакъв интерес.
Внимателно влизаш в Гугъл мапс и измерваш какво е разстоянието между Хонолулу и Калифорния... Или между Калифорния и Уайкики бийч.
Как да вярвам оттук нататък и на една дума от казаното? Що да си губя времето? Тоя човек ме гледа от екрана и ме лъже! Кажи че не е вярно сега :)

P.S. Подтиснах отвращението си и изгледах още 30 секунди. Пасков се коригира. Ама кат вече ми е загубил доверието...

--- Цитат на: svetlio760 в Ноември 17, 2021, 06:32:44 pm ---...Сега изведнъж виждам хора неспособни да пресметнат статистика, която средностатистически седмокласник трябва да изяде, която на това отгоре е и надута и да видят как елементарна медицина за първокурсници се потъпква и прави на пастет от политиците, па макар и само двама, ме удря като гръм!...

--- Край на цитат ---

Ма ти не вярваш на никакви цифри! Каква статистика искаш?
По-точно вярваш избирателно - за броя заразени ученици и броя тестове вярваш, но за броя заболели и броя починали - не. Защо един път ползваш данните от институциите, а в следващия момент твърдиш че лъжат?

--- Цитат на: Радико в Ноември 17, 2021, 07:16:29 pm ---Значи КОВИД имал "странното" свойство да се крие и кротува когато заразеният бил у дома си или с малко хора около него. Обаче когато болният се окажел на масово събитие с много хора вируса изведнъж се активирал и ставал много заразен. По стадиони по концерти и т.н. 

--- Край на цитат ---
Алтернативата е пълен локдаун, като преди година и половина. Никой няма да преживее вотри такъв удар по икономиката.
В момента се баланира между поносим брой жертви и поносимо затваряне на държавата. Няма проблем заразата да се спре - всички се затварят по домовете, и социалните служби носят пакетирана храна пред праговете. За 3 месеца вируса ще изчезне. Но ще изчезне и човечеството, или поне ще се върнем 100 години назад.

Радико:

--- Цитат --- Ма ти не вярваш на никакви цифри! Каква статистика искаш?
По-точно вярваш избирателно - за броя заразени ученици и броя тестове вярваш, но за броя заболели и броя починали - не. Защо един път ползваш данните от институциите, а в следващия момент твърдиш че лъжат?

--- Край на цитат ---
Може би защото знае, че "идеалният лъжец"  е математическо понятие нямащо аналог в реалния живот. Всички хора лъжат ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ няма такъв дето лъже перманентно. Дори и в психиатрията няма.  Въпроса е да отсееш лъжата от истината. На теб като гледам топно този акт не ти се отдава. Поне в тази сфера. То и на Витан не му се отдава ама в друга сфера. Там където човек влага емоции губи критичност.

juliang:

--- Цитат на: Радико в Ноември 17, 2021, 08:51:10 pm ---... Въпроса е да отсееш лъжата от истината. На теб като гледам топно този акт не ти се отдава. Поне в тази сфера.

--- Край на цитат ---

Няма истина. Има цифри. Всеки ги тълкува така, както на него му е угодно.
Примерно - при сегашната пандемия процентното съотношение е много измамно понятие. Ако приемеш всички починали за миналата година за 100%, то с учудване ще забележиш че ПРОЦЕНТНО почти всички заболявания са намалили леталността си. И един статистик може да каже: "Ето, процента на умрелите от инсулти и инфаркти за миналата година намаля." И това ще е абсолютната истина. Но не отразява реално нещата които се случват.

Някой ще ми каже ли конкретно следното: Колко човека умряха ДОКАЗАНО от ваксината? При условие че както се твърди аутопсии не се правят. Въз основа на какви ФАКТИ се стига до някакви числа, или до твърдения зад които изобщо няма числа? Защо за усложнения след ваксинация се ползват данни от медицински източници, но когато стане въпрос за умрели от вируса - същите тези медицински източници вече не са достоверни?

А ако ще се опираме на собствени наблюдения - аз лично познавам вероятно над 100 човека които са ваксинирани. НИТО ЕДИН няма проблеми от това че се е ваксинирал. Но познавах трима, които вече не са между живите и си отидоха от вируса. Именно от вируса - двама просто не можеха да дишат, един не му издържа сърцето на дни с висока температура. Да, за третия може да имам съмнения, че е умрял точно по този начин, но това са казали докторите на роднините му. Но другите двама са качени от домовете си в линейките посинели от недостиг на кислород...

VITAN:
Super! Значи е време да се ваксинираш, а не да лицемериш тъдява.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия