Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Анти корона вирус
dmitarp:
"Κα[ν]ασυβιγη Ωμο<μο>ρταγ ις τον παλεον υκον αυτου μενο(ν) επυησεν υπερφυμον υκο(ν) ις τον Δανουβην κ(ε) αναμεσα τον δυο υκο(ν) τον πανφυμο(ν) καταμετρησας ις τιν μεσην επυισα τουμβαν κε απο τιν αυτη(ν) μεσην της τουμβας εος την αυλι(ν) μου την αρχεα(ν) ισιν οργηε μυριαδες β' κ(ε) επι τον Δανουβιν ισην οργιες μυριαδες β'. το δε αυτο τουβι(ν) εστιν πανφυμο(ν) κ(ε) μετρισα(ν)τες τιν γιν επυισα τα γραματα ταυτα. ο ανθροπος κ(ε) καλα ζον αποθνισκι κε αλος γενατε κε ινα ο εσχατον γηνομενος ταυτα θεορον υπομνησκετε τον πυισαντα αυτο. το δε ονομα του αρχοντος εστην Ωμορταγ καν(ν)α συβιγη· ο Θ(εο)ς αξηοσι αυτον ζισε ετη ρ'. "
Превод
"Канас сюбиги Омуртаг, обитавайки в стария си дом, направи преславен дом на Дунав и по средата на двата всеславни дома, като измерих (разстоянието), направих на средата могила и от самата среда на могилата до стария ми дворец има 20 000 разтега и до Дунав има 20 000 разтега. Самата могила е всеславна и след като измериха земята, направих този надпис. Човек и добре да живее, умира и друг се ражда. Нека роденият по-късно, като гледа този надпис, да си спомня за оногова, който го е направил. А името на архонта е Омуртаг, канас сюбиги. Нека Бог да го удостои да преживее сто години."
С ваксина или без, богат или беден, рано или късно всеки умира.
svetlio760:
--- Цитат на: juliang в Ноември 19, 2021, 12:19:36 am ---1. По твоята логика всеки ваксиниран умира от това че се е ваксинирал - от нищо друго. Сърдиш се че са писали че някой който е умрял в катастрофа го писали умрял от Ковид, но приемаш че ваксината поставена преди една година е виновна някой да умре от инфаркт... Желязна логика, няма що.
2. Е тогава що цитираш данни от официалната статистика? И пак питам - при поставени 3 милиона дози ваксини в БГ колко спред теб от ваксинираните са умрели? Скрили са някъде 1 млн трупа ли? Ваксината е сигурна смърт, но от друга страна - от вируса никой не умира... просто брилянтно заключение...
3. Всички кочини се тресат. Американската, германската, австрийската, руската... а ние понеже се тресем от 30+ години, затова вече не ни пука.
4. Не мога да оборя че са умрели почти 27 000 души до днес от вируса. И ти не можеш. Или можеш? Да, не мога да оборя и някой който твърди че земята е плоска, или че над нея има похлупак на който са нарисувани звездите... но не смятам дори да се мъча да го правя.
--- Край на цитат ---
Прав си за последното. Болен мозък не се оборва с доводи. Той се лекува с хапчета. Написаното тук няма да се изтрие скоро, така че хората да четат и преценят. Аз не съм психиатър, а и никой не ми плаща да те лекувам или да доказвам, че земята е кълбо, че вечерта е вечер, а не недоказан факт, с който сме свикнали заради това, че си казваме "добър вечер". Няям нерви просто.
svetlio760:
--- Цитат на: dmitarp в Ноември 19, 2021, 08:28:59 am ---"Κα[ν]ασυβιγη Ωμο<μο>ρταγ ις τον παλεον υκον αυτου μενο(ν) επυησεν υπερφυμον υκο(ν) ις τον Δανουβην κ(ε) αναμεσα τον δυο υκο(ν) τον πανφυμο(ν) καταμετρησας ις τιν μεσην επυισα τουμβαν κε απο τιν αυτη(ν) μεσην της τουμβας εος την αυλι(ν) μου την αρχεα(ν) ισιν οργηε μυριαδες β' κ(ε) επι τον Δανουβιν ισην οργιες μυριαδες β'. το δε αυτο τουβι(ν) εστιν πανφυμο(ν) κ(ε) μετρισα(ν)τες τιν γιν επυισα τα γραματα ταυτα. ο ανθροπος κ(ε) καλα ζον αποθνισκι κε αλος γενατε κε ινα ο εσχατον γηνομενος ταυτα θεορον υπομνησκετε τον πυισαντα αυτο. το δε ονομα του αρχοντος εστην Ωμορταγ καν(ν)α συβιγη· ο Θ(εο)ς αξηοσι αυτον ζισε ετη ρ'. "
Превод
"Канас сюбиги Омуртаг, обитавайки в стария си дом, направи преславен дом на Дунав и по средата на двата всеславни дома, като измерих (разстоянието), направих на средата могила и от самата среда на могилата до стария ми дворец има 20 000 разтега и до Дунав има 20 000 разтега. Самата могила е всеславна и след като измериха земята, направих този надпис. Човек и добре да живее, умира и друг се ражда. Нека роденият по-късно, като гледа този надпис, да си спомня за оногова, който го е направил. А името на архонта е Омуртаг, канас сюбиги. Нека Бог да го удостои да преживее сто години."
С ваксина или без, богат или беден, рано или късно всеки умира.
--- Край на цитат ---
Давам ти между няколко месеца и 10 години, а защо се евтаназирате след като сте карали грипа и съвсем логично всички сте оцелели- не знам и нямам нерви да опитвам да отговоря.
juliang:
--- Цитат на: VITAN в Ноември 18, 2021, 11:56:42 pm ---Ростех представил беспилотный истребитель Checkmate
https://habr.com/ru/news/t/589181/
--- Край на цитат ---
По-правилно е да кажеш "Представи МАКЕТ на безпилотния изтребител". Щот на авиошоуто никой не го видя да лети...
И понеже сме в темата за коронавируса - как приемаш само на думи качествата на тоя самолет, без дори някой да го е виждал да лети, но не приемаш на думи че ваксините са изключително ефективни и без странични ефекти? :)
dymelsoft:
Мда, определено целта е постигната. Хората са силно разделени на твърдо против и твърдо за препаратите наречени "ваксинини".
Кузмов, аз пък изкарах ковид миналата година ноември, както и жена ми, а също и баща ми. Ти си бил 14 дни болен, аз бях 30 дни включително с двустранна пневмония и въпреки всичко към днешна дата не съм се вакснал. И сега "си пия кафето и щракам с пръсти", въпреки че около мен една камара ваксинирани се разболяха, подчертавам "ваксинирани".
Сега съм със сертификат за преболедувал, доказан с антитела. Ако държиш мога да го покажа :). Интересно цяла година антителата ми са се увеличили двойно в сравнение с май месец тази година. Толкова за мен.
Питам, защо медицинското съсловие е също силно разделено по отношение на тези препарати, да ги наричам ваксини е смешно за мен? Защо натискът (предимно политически) в цял свят е толкова голям? Да питам също, защо имаме отново "вълна" в толкова много ваксинирани държави? Питам също и защо много от специалистите препоръчваха след ваксинация да не се излагаш на слънце? Защо ли? Питам кога ще станат известни дългосрочните странични ефекти от тези препарати, като онкологични заболявания причинени от подтиснат механизъм за възстановяване на ДНК и т.н. ?
П.П. всеки сам за себе си може да взима решение, за сега всички лекари с които аз контактувам, поради моята работа, ме съветват да не се ваксинирам и аз смятам на този етап да ги послушам. Това се отнася само за мен и е личен избор. Иксрено се надявам, обаче ползите от тези "ваксини" наистина да са повече от вредите които нанасят в дългосрочен план, но това няма как да стане известно сега, не и докато не изминат поне 10 години. Искрено се надявам и също да не се повтори историята с полиомиелината ваксина прилагана в САЩ през 60-те години на миналия век. Иначе ползите от тази ваксина са несъизмерими, ноооо към днешна дата. Има и други примери към днешна дата за прилагане на ваксини в миналото, които в последствие са спряни поради фаталните последици.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия