Радико, симптомите на грипа също са леко втрисане и временно неразположение. Но той отнема стотици хиляди (а вероятно и милиони) човешки живота всяка година.
Проблема с коронавируса е че все още ние не знаем почти нищо за него. Другия проблем е че той все още мутира активно, в рамките на месец. За грипа вече сме наясно, че има няколко мутации, които на случаен принцип идват, завлича тв гроба няколко хиляди човека вкя година само в България и изчезват. Тук не се знае дали няма да измутира в нещо, дето да има смъртността на Ебола и заразяемостта на грипа. Който каквото да ти разправя, дори и Пасков - истината е че не знаем нищо за него. И в паниката всички средства са добри. Ваксини, маски локдауни...
Виждаш че нещаат малко по малко се променят. Няма тотални локдауни, хората са малко или много свободни. Само преди година и половина имаше КПП-та на изходите на градовете, парковете бяха затворени, на улицата се ходеше с маски...
Разберете го хора - не съм за задължителното ваксиниране. Аз също не съм се ваксинирал, отчасти и заради това че настояват без да могат да ме убедят, а аз мразя да ми казват какво да правя без аз сам да съм съгласен че това е правилно. Никого не съм призовавал да се ваксинира, каквото и да ми приписват Витко или Светльо. Аз само излагам фактите които показват плюсовете на ваксинирането. Просто ми е в характера да съм опозиция на мнозинството. А и ме кефи да чета и гледам съшити с бели конци теории за световни заговори
Извинявай много, но когато гледам видеа на хора които са капацитети в областта на човешката вирусология и ги съпоставям с изказвания на продавач на хапове за овци... няма как да не ми е забавно.
Да, съгласен съм че в момента нещата с ваксините и сертификатите са сбъркани. Абсолютно тъпо е да имаш научно заключение, че ваксинираните пренасят горе-долу толкова добре вируса колкото неваксинираните, и въпреки това да им разрешаваш да се събират само защото са ваксинирани. Но огромна част от решенията, взимани от политиците са именно такива - нерационални и половинчати. Но ги разбирам и тях - те трябва да направят НЕЩО, защото иначе пак те ще са виновни, че не правят нищо.
Трябва да не намери някакъв компромис, както се прави с автомобилите по пътищаат примерно. Ясно е че ако ограничим скоростта на автомобилите в града до 20 км/ч а извън града до 50 км/ч жертвите от ПТП ще спаднат драстично. Но това просто няма как да се случи - "овците" от народонаселението просто няма да го понесат, въпреки че се прави само за тяхно добро. Същото е и тук - трябва да има някаква разумна граница, макар че не е ясно дали тя е оптималната, и дали изобщо работи.
Спомням си преди години (дали не беш и тук, в тоя форум) как някой се изказа, че карането на фарове е конспирация на нефтените компании, които ще продават повече гориво щото колата с пуснати фарове харчи повече гориво, и покрай това и производителите на автомобилни крушки също са в кюпа, надявайки се да продават повече крушки, щот като работят фаровете постоянно те горят повече... Как да не се посмееш от сърце на такива изказвания?
И да - накрая Господ ще си свърши работата, независимо от напъните на политици и ильоменанти. Проблема е че не знаме какво е предвидил като край на театрото. Ното ти, нито аз, нито Пасков, нито СЗО... никой не знае. Неведоми са пътищата Му...