Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Анти корона вирус
EDM electronics:
--- Цитат на: plcsoft в Декември 24, 2021, 03:08:42 pm ---Абе ние не сме кьорави, ама ти явно, добре си, надрусан!
То и Кадафито, до колкото го помня, не е изнасял толкова пламенни речи!
Дай, по-спокойно, де!
Разбираме твоят революционерски плам, да браниш руските Гулаци, ама чак толкова....... :D
--- Край на цитат ---
Подобни провокации няма да останат ненаказани:
Не съм споменавал нищо за Гуантанамо, затворът в Деар Бекир или Гулаг. Не съм споменавал нищо също за геноцида на турците по време на Османската империя, но щом искаш ще ти кажа откъде идва моята любов към руснаците.
155 000 са били жертвите на братския руски народ, да ни освободи от турското робство 1878 г. Жертвите от страна на българите са били 10 пъти по-малко. Не мога да не оценя пролятата кръв и подарената свобода, при условие че цели 5 века друг не се е намерил да го направи, особено като се има предвид, че тогава Англия е поддържала Османската империя и е желала българското робство.
Та за тия 5-века България не е мръднала и 1 см в културно и икономическо отношение. Българите са били клани и унищожавани, претопявани, но пак са оцелели. Най-голям негативен отпечатък във всяко едно отношение е било турското робството.
Разбирам те, иска ти се вероятно да имаме не дружба с нашите освободители, които и в бъдеще ще ни гарантират целостта на държавата, а да се върне отново робството, но няма да се случи, докато има такива като мен - потомци на хайдути.
Ако не беше това робство в което съм се прераждал 7-8 пъти по тия земи, без да имам възможност за развитие от турците тогава, сега вероятно щях да летя в космоса с някоя летяща чиния.
Анлиор мусунус? :)
Михаил Кузмов:
ЕДМ поне от тук се информирай, как и защо е станало всичко!
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D1%82%D1%83%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0_(1877_%E2%80%93_1878)
Ако пък имаш други по достоверни източници дай ги за прочит!
plcsoft:
Явноооо, тотално си обсебен от образа на хайдука-социалист, Кадафито! ;D
VITAN:
--- Цитат на: Михаил Кузмов в Декември 24, 2021, 06:36:59 pm ---ЕДМ поне от тук се информирай, как и защо е станало всичко!
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D1%82%D1%83%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0_(1877_%E2%80%93_1878)
--- Край на цитат ---
"Също така имайте предвид, че:
е нежелателно да поставяте текстове със запазени авторски права и каквито и да е текстове под лиценз, несъвместим с лиценза Криейтив Комънс Признание — Споделяне на споделеното 3.0. Такива текстове са в нарушение на политиката на Уикипедия за авторските права и биват премахвани."
Деде, аз на творите години не бих се занимавал с лукавство... Пак припомням на всички тролове: по признание на самите масони, всички енциклопредии са техни проекти. Без Большая Советская разумява се. Последната, ако не съм я чел, то поне съм я прелистил цялата. И имам идея какво е енциклопедия.
plcsoft:
Писанията на лиричният Муамар ме стимулираха да си спомня една история която се случи през далечната вече 1992г. С баща ми бяхме отишли на гости при нашите роднини в Ескишехир, който са били доброзорно прокудени от родните им места постепенно в продължение на може би век. Част от роднините ни бяха се заселили в Ескишехир през далечната вече 1970г. Тоест когато съм бил на около една година. Та единият от братовчедите ми, е продължил образованието си в Турция и беше завършил висше педагогическо образование по история и география и си изкарваше прехраната като учител по-история в едно средно образователно училище в град Ескишехир. Когато за първи път се видяхме през 1992г. много си допаднахме като характери и в продължение на 10дни който бях там, станахме неразделни приятели. Един ден бях застанал прав пред неговата библиотека в хола която беше огромна за нашите стандарти, сигурно имаше над 2000- 3000 книги най вече на историческа тема от цял свят и много богата художествена литература не само на турски но и на немски, английски, руски и т.н. Та както разглеждах лавиците с книги изведнъж ми хрумна да разбера, адже ба какво са писали турските историци за българите и българската история. Братовчед ми, доста се зачуди и даже ме попита за какво ми е тази информация защото явно не доумяваше какъв е замисъла на моето любопитство и аз му обясних, че понеже в България почти цялата история която сме учили е за турското робство и налягане и на ставане българина говори за турско робство, то ми е много интересно какво мислят самите турци в Турция за тези 500 години владичество. Братовчед ми дълго време мисли и накрая отиде до бюрото си и от там ми подаде един учебник по-турска средновековна история която преподаваше на учениците от 6 до 8 клас. Запрелиства учебника и намери страницата която описва историята на България и ми я подаде. Започнах да чета с голямо любопитство и след 5 минути вдигнах глава и го попитах
- Ама само толкова ли?!?!?
Той ме погледна с насмешка и каза - Ами то повече няма какво да се каже за тях!!!! Няма повече!!!!
Разбирате ли, в турските учебници за българите имаше само някакви си 10 реда в който е написано от къде произхождат, кога минават под турско владичество, какво представляват като смес от етноси и култура и през кой години са ставали по-значими събития свързани със тях. Само това! Нищо повече!
Попитах братовчед ми - Тогава от къде българите черпят толкова информация за хилядите томове история която сме учили. Отговора му беше - Не знам! Знам само че имат едно книжле от 10 страници датиращо от 17 век но и то не е достоверен исторически източник, защото е написано от един отшелник откачалка живял в пещера някъде в планината........ :o
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия