Бат Ванко, не си дал достъп за всички. Трябва да ти се молим...
И понеже не съм ритал кошера отдавна, да ви разказвам кво се случва с мойта буйна младост.
Начи миналия петък сина (2 дози Файзер) нещо се чувства смачкан. Ссритвам го да не се прай на мадама, щот в събота прайм 40 дни на тъщата. Събота го товаря заедно с мен, с жената, с тъста в колаат и по гробища, после на маса да поменем тъщата... абе цял ден заедно. Оня още по-сдухан изглежда. Към 5 часа следобед мероприятието свършва и се завлачваме в лаборатория "Рамус". След 20 минути ни идват СМС-и. Оня полжителен, аз - отрицателен. Д*ба тая крива нива...
Чакаме неделя някой да ни се обади и да ни постави под карантина - няма. Понеделник към следобед викам "Маа му стара, аз ще се оправя с шефа, ма на жената й трябва болничен" и почвам да звъня в РЗИ-то, щото джипито вика че болнични за мен и жена ми - йок.
Успяваме по телефона да пробием и да се обявим за контактни. Записаха ни.
У вторник почвам и аз да се чувствам кат препикано мушкато. Почвам да усещам всички зъби, в които имам пломби. Сещам се точно на кое място ми е хемороида. Между кои точно прешлени имам изтъняване на дисковете. Къде точно си счупих крака в 7-ми клас. Абе всяка една болежка, дет съм я имал през живота си се появи.
Сряда - имам чувството че съм се бил с Кобрата, или че поне съм изпил нещо на цар Киро. Слагам термометъра - 37.8. Еб*га... няма начин от тая температура да съм такова г*вно.
кат излезна положителен сина, се завлачихме в аптеката и оставихме 200 лева за глупости. И в тия глупости имаше и 4 теста. Правя си един - отрицателен. правя един на жената - отрицателен.
Четвъртък. 2 дена не съм пил бира, и за 4 дена съм изпушил само една кутия цигари. Усещам че нещо верно не е наред - такива жизнени показатели не съм имал от десетилетия. Темпратурата пак 37.5-38.0.
Петък - почва да ми се пуши. Добър признак. Паля едан цигара, и се налага да я пуша седнал, щот ми се вие свят. Втори тест - пак отрицателен.
В неделя вече мога дори да мисля да ходя на работа на следващия ден. В понеделник ставам и почвам да се чудя дали всичко това не съм го сънувал. Няма ми нищо, ама нищичко.
Та така... една седмица плух за сметка на Здравната каса, 3 отрицателни теста в рамките на 6 дни макар че нито аз, нито сина ми сме носили маски или сме дезинфекцирали нещо.
Имам съмнението, че шибаните тестове в Рамус дават фалшиво полжителен резултат на някакъв грип, който малкия донесе. А тия от аптеката не го хващат. Щото за мен това дет го прекарах си беше грип, никакъв коронавирус не беше. Никой не кашляше.
С'я се чудя дали чисто за спора и спорта да не си пусна тест за антитела. Ма тия па отмениха всякакви ограничения и ... за кво ми е?
П.С. Но от друга страна - тоя грип не беше съвсем като грип. Да не говорим, че и досега усещам, че нещо не е съвсем наред с главата ми. Психически имам предвид. Имам и някакви леки проблеми с моториката - понякога краката или ръцете ми не ме слушат съввсем точно. Надявам се всичко да отмине с времето...