Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Анти корона вирус
VITAN:
2020 г. статистика на СЗО, цитирана по памет.
103 000 000 общо умрели приблизително
54 000 000 аборта
8 000 000 онкоболни
5 200 000 пушене (рак бели дробове)
5 000 000 катастрофи
2 500 000 пиянство
2 000 000 КОВИД
1 500 000 самоубийства
juliang:
Аз съм от 16-ти апартамент и само исках да питам:
1. Тия 5 200 000 умрели от пушене - за тях по каква методика е доказано, че именно цигарите са причината за смъртта им? В смъртия акт е написано "умрял от пушене на цигари" ли? На колко от тия над 5 млн души е направена аутопсия?
2. 8 000 000 онкоболни или 8 000 000 починали от рак? Ако са починали - тия дет са умрели от пушене в тази бройка ли са? Ако не са починали - какво правят в тая статистика?
3. За пиянстово се отнасят същите въпроси.
За разбиращите от половин дума да поясня - подансянето само на едни голи цифри не дава голяма представа какво стои зад тях. А ако човек си подтсвя за цел да манипулира нещо (ей така, съвсем хипотетично го казвам, няма нищо общо с конкретния сучай :) ) най-лесния вриант е да се посочат само едни цифри, подредени според желания резултат.
VITAN:
Ако помниш, на тоя от 16-тия апартамент никой не обръщаше внимание.
Мога да ти дам източника, но той е силно алергенен за груби материалисти, затънали в цигарен дим и ***.
Вервай ми, не искаш да го чуеш.
За друго беше постната статистиката, но ти не пропусна да се изходиш върху поуката (образно казано).
Радико:
Юлияне за другите въпроси и аз съм съгласен с теб. Но за пиянството си има много добре дефинирана диагноза:
Починал от цероза на черният дроб следствие на хроничен алкохолизъм.
Са има и в следствие на жълтеница но има някой специфични разлики в двете.
Но в основни линии Витан е прав и в която и точка да се вглеждаме цялостната картина е точно това което той иска да каже. Цялата работа беше като една гигантска Донкихотовска битка с вятърна мелница.
juliang:
ще се съглася само че резултата от битката беше същия като при Дон Кихот. Иначе в световен мащаб досега си е заминала една България.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия