Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Анти корона вирус
Радико:
ЕДМ. Не съм чак толкова запознат с диабета "не ми се е налагало" но като гледам относно диабет тип "А" който споменаваш нещата са точно такива каквито ги написах и аз. За тип "В" признавам не знам нищо освен, че в организма има инсулин. Както и да е накара ме да се замисля върху проблема с преяждането.
Най малкото защото наскоро имах известни стомашни проблеми и реших да мина няколко дни само на вода. Не съм си поставял срок. Реших колкото толкова.
Не съм усещал кой знае какъв глад и като усетех пиех вода и готово. Просто чаках да започна да се изморявам, да отпадна, да нямам сили. Нещо такова.
Е, на четвъртият ден вечерта се случи. Почувствах, че ми е трудно да се изкача два етажа в работата си. По принцип необичайно за мен. И си дадох сметка какво презапасяване с енергия е имало в организма ми. Сега трети ден съм на изключително разтоварваща диета.
VITAN:
Да, трябваше да сложа опаразитяване в кавички. Вирусите са причина имунната система да атакува тези "превзети" клетки. Да става автоимунно. Това пишеше, това ви и казвам.
EDM electronics:
Пропуснал съм и нещо друго много важно:
Честите похапвания между основните хранения също водят до високи нива на инсулина, а оттам на инсулинорезистентност и диабет. Буквално жлезата не престава да секретира през целия ден.
Това води до възпаления на клетките и мозъка кара в организма да се секретира кортизол, който е противовъзпалителен хормон. Той пък от своя страна кара задстомашната жлеза да секретира още повече инсулин. Двата хормона се взаимокатализират.
Така, като продължи много време, години, в организма на човек се появяват хронични възпаления на различни места в тялото с необясним характер, които не са с инфекциозен характер. Тогава при високи нива на противовъзпалителния кортизол организма става и резистентен към кортизола, не му влияе дори собствения противовъзпалетелен хормон не само, ами дори той започва да действа възпалително.
Има такива противовъзпалителни препарати на основата на синтетичен кортизол, но в много случаи, като описаните по-горе те не само че не действат, но дори вредят.
До това води преяждането със захар, брашно и въобще въглехидрати. Но същия ефект се забелязва и при перманетнен стрес. Тогава организма също секретира много кортизол.
Големите нива в кръвта на инсулин и кортизол превръща глюкозата в мазнини. Това е причината на затлъстяването. Чували сте как хора напълняват от стрес. Това е заради високите нива на кортизол. Чували сте как хората напълняват след употребата на кортикостероиди. Те са синтетични противовъзпалителни. Високите им нива карат организма да трупа сланина.
Да научите нещо от по-младото поколение, което може да ви е от полза. :D
Радико:
ЕДМ. Въпросната жлеза дето произвежда инсулина произвежда още някой вещества. Примерно един друг хормон отговорен за разграждането и усвояването на алкохола. Светни ни нещо и за него. Аз и там ме знам кой знае колко много освен, че монголоидната раса генетично го нямат този хормон.
EDM electronics:
Алкохола основно се разгражда в черния дроб чрез ензими. Той се всмуква в кръвта чрез стомаха и оттам в дроба. Част от него попада и в панкреаса, но не ми е известно как точно панкреаса с какви ензими или хормони го утилизира. Ензимите /ферментите/ в черния дроб са много. Когато се правят изследвания се изследват само основните.
Ензими се придобиват и загубват. Аз например установих, че не мога да ям миди, а преди годи ги ядях без проблем.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия