И после ме обвиняват мен, че чета евангелието като дявола...
Миро, задавал ли си си въпроса "Кой отива пръв да се ваксинира?" Кой се ваксинира доброволно първа, втора трета и N-та доза?" Дали това е човек на средна възраст в добро здравословно състояние, или възрастен човек прекарал инфаркт, инсулт, трансплантиран, с множество хронични заболявания? Колко от ваксинираните са хора без някакви здравословни проблеми и колко от тях страдат от нещо?
И след като си направиш тая сметка се запитай "Кой има по-голяма вероятност да умре в рамките на една година - човека без здравословни проблеми или тоя който има множество такива?"
После - чия имунна система е по-добра, и ще успее да се пребори с вируса без индивида дори да разбере че е болен, т.е. изобщо няма да си направи и тест? Защото не знам дали споменах, че аз и брат ми гледахме баща ми, който си замина от Ковид миналата година, а поне 2 месеца преди да се разболее, изобщо не е излизал от къщи, не е имал контакти с външни хора? И че и двамата сме го обгрижвали, което е невъзможно без продължителен близък физически контакт? И когато Бърза помощ дойде да го прегледа, направиха тестове и на тримата. Той беше положителен, с пневмония, а двамата с брат ми бяхаме отрицателни, въпреки че той си беше болен цяла седмица преди да повикаме докторите. Никой от нас не беше ваксиниран.
Още - ваксинационното покритие в Англия е около 80%. Като тези проценти са неравномерно разпределени. Предполагам че 99.9% от хората с хронични заболявания са били ваксинирани. Предполагам че и 99% от хората над 70 години също са били ваксиниране.
Ето за това говоря:
Когато вероятността в рамките на 1 година някой да почине в групата 70+ е 5%, а в другата - 0.5% и в едната група имаш 90% ваксинирани, а в другата - 20% ваксинирани, в края на периода от коя група умрелите ще са повече - тази на ваксинираните или тази на неваксинираните?
Със същия успех можеш да твърдиш, че хирурзите убиват хората - та от тези де са легнали на хирургическата маса едно 5% не стават от нея. А тия де не са лягали си живеят живота. Но пропуснеш да споменеш, че на масата лагат хора дет ако не легнат, вероятността да умрат е 50%...