Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Анти корона вирус

<< < (71/720) > >>

ndm:

--- Цитат на: juliang в Април 13, 2020, 10:33:41 pm ---Изобщо ... работата на санитара е гадна.

--- Край на цитат ---
Като СЕ налага да търсят такива дето са скъсали синджира... Трябва да пита неговия приятел как СЕ укрива в землянките. Щот ако го докопат ще стане очевидец на писанията за геената.

EDM electronics:

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Април 13, 2020, 11:52:47 pm ---Ех EDM electronics, щом като и вече тази информация достига до БГ новините, значи и вие я знаете :).

--- Край на цитат ---
В грешка си. Няма как по БГ новини да дават такива опозоряващи факти за своя колониален господар. По БГ новините се говори или само хубаво за колонизатора, дори натрапчиво, или нищо.

Не че не гледам БГ новини, но с насмешка, ирония и съжаление.  :D

Дебелотията у американците не се дължи на монопола на фармацевтиката, а на чревоугодничеството им, ядат меса в огромни количества, бързи храни - отрови и най-вече защото са много прости според мен, много. Само тъпака не си дава сметка какво яде. Но там нямат и избор. Имам много познати в САЩ, които пътуват стотици километри, да си купят европейска храна, защото казват другото е пластмаса и синтетика. Ама сами са си избрали да са на тоя хал.

Антидепресантите са друга бира. Масово са на тях. И причината е стрес, не е щастие, стрес. Много болен народ са. Ако не са на антидепресанти няма да издържат на болестите, които влачат, защото трябва да работят много, да си осигурят минималния житейски стандарт.

Моя съученичка живее там със семейството си, казва мъжът ми работи на 3 работи по 12-14 часа на ден, за да си покриваме разходите. Виждам го само в неделя за малко. Връща се през нощта, спи 4-6 часа и по тъмно тръгва. Работи и в събота. Те трансформират здравето си в кървави пари, после ще ги дават на доктора.

dymelsoft:
Здравейте, честно казано не смятах да пиша по тази тема моите наблюдения, но съм леко провокиран и ще ги споделя. Всеки да си прави сам за себе си изводите.

По едно стечение на обстоятелствата една от дейностите ми е свързана с медицината и по специално много GP-та и специалисти в извън болничните практики работят с мой софтуер. В последните месеци имам постоянен контакт с лекари и информацията ми от първо лице е следна:
Пика на заболяванията, каквито и да са били е бил януари и февруари. Много от лекарите са го изкарали, и са убедени в това, но не са си правили тестове. Поне не и тези с които съм разговарял. В момента отделенията по болниците в провинцията са полупразни. По-потресаващ е факта, че в провинцията не е до липсата на доктори, а на реално функционални инфекциозни и интензивни отделения и специалисти работещи в тях. Например, в общинска болница(по разбираеми причини няма да я назова), обслужваща над 45 000 население само едно интензивно отделение и само един кислороден апарат (респиратор), като същия работи 10 мин. и спира. Друго съществено важно е че няма изобщо необходимия брой обучени специалисти за работа с въпросните апарати, поне не и там където имам контакти. Честно казано не виждам с какво ще помогнат някакви доброволци. Особено такива без медицинско образование. Цялата работа с карантината е ясна. Истината е че няма здравна система, която да отговори на тази болест и затова е тази паника във властите и това фанатично ограничаване свободата на хората, под претекст опазването на тяхното здраве. Това не се отнася само за България. Там е работата, че в момента хората са оставени на произвола на съдбата. В момента не можеш да се разболееш от нищо различно от Covit 19. Каквото и да те боли, лекарите ти казват стой си в къщи, ще те лекуваме по телефона. Трагедия. Видяхме до къде я докараха с това лечение по-телефона - починалата от перитонит от Враца. За фрапиращата некомпетентност на някои хора взимащи решенията в нашата държава пък изобщо не ми се отваря тема...  (например поредния здравен министър, който дори не е лекар, а финансист и единственото което му роди главата в момента на неговото встъпване в длъжност, беше да добави поле в амбулаторния лист, в което лекарите да вписват номера на фискалната памет и номера на касовата бележка за потребителската такса, само на пенсионерите ... те това е голямата "реформа".. а и да използва момента да налее 93 мил. с ДДС в дострояването на детската болница в Пловдив ... без коментар. Пък вие търсете доброволци.)

Толкова по темата. Мога да говоря още много, но нямам 20 000 лв. за да си позволя да изкарам цялата истина такава каквото съм и я виждам с очите си. За това пък този вирус за съжаление ще я изкара сам, рано или късно.

plcsoft:

--- Цитат на: Altium в Април 13, 2020, 11:47:44 pm ---
Защото този индивид много хитро успява така да извърти нещата, че явни истини (примерно да отиде да види на място като доброволец каква е заболеваемостта), е способен да ги извърти на 180 градуса та не само да избегне въпроса, но дори и да ги направи неистини.

Това е стар трик за водене на спорове и изобщо не е в полза на разумния спор. И градивният спор
Прочети какви въпроси съм му задал за религиите и как хем ги избягва хем ги извърта на 180.
С такъв няма никаква полза да се спори изобщо,,,,,,,,,,,,,

--- Край на цитат ---

:) :)

VITAN:

--- Цитат на: EDM electronics в Април 14, 2020, 12:24:38 am ---В грешка си. Няма как по БГ новини да дават такива опозоряващи факти за своя колониален господар. По БГ новините се говори или само хубаво за колонизатора, дори натрапчиво, или нищо.
--- Край на цитат ---
Ммда ве, ей сега от правоъгълната кутия казаха, че американското посолство ни подарили нещичко за борбата с класовият враг, упс, коронавируса.
Ура другари!

«Вирусът освети най-тъмните страни на Америка», — пише американският блогър  Caitlin Johnstone. – Той показа доколко ориентирано към получаването на печалба е американското здравеопазване, показа още, че то не е в състояние да удовлетвори основни изисквания в настоящата ситуация.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия