Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Анти корона вирус
rumen21:
ОТНОСНО АЛКОХОЛА !!!
Всеизвестно е ,че при употребата на алкохол , не голямо количество от него попада директно в кръвта чрез устната кухина и гърлото. Останалата се абсорбира през стомаха и тънките черва и бързо навлиза в кръвта. Чрез кръвния поток той достига до всички части на тялото. Алкохолът остава в кръвта, докато не бъде разграден (елиминиран) напълно от черния дроб, като 5 % се отделя чрез дишане. Не мога да разбера нещо много просто ,което сигурно е изучено отдавна . При наличие на коронавирус в кръвта , как така алкохола няма да му въздейства ? Защо всички в един глас твърдят, че няма никаква полза от употребата на алкохол ?
Радико:
--- Цитат --- Защо всички в един глас твърдят, че няма никаква полза от употребата на алкохол ?
--- Край на цитат ---
Ми аз си мисля, че отговора на този въпрос се крие в отговора на "нова задачка играчка"
Въпроса опира до семантика. Те говорят едно хората си интерпретират друго защото са свикнали със значенията на думите по подразбиране в разговорния език на народа. Те обаче казват друго. А именно:
За целите на кампанията която организирахме с толкова труд и средства профилактиката и лечение с алкохол нямат смисъл защото преждевременно ще обезсмислят карантинните мерки и извънредното положение и съответно целите няма да бъдат постигнати.
Да ти обяснявам ли по подробно за ЦЕЛИТЕ или ще се задоволиш само с определителното "финансови"
svetlio760:
Мдааа, въпросът с алкохола е дълбок и екзестенциален! Бих казал дълбоко религиозен. Дано контра въпроса, който риторично ще задам да хвърли малко необходима светлина, а именно- някой виждал ли е настинал алкохолик? ;D
Радико:
Офф сбъркал съм:
Да се чете закачка вместо играчка.
juliang:
Сори, ма концентрация на алкохол над 3 промила (за някои балкански субекти - над 5 :) ) вече е опасна за здравето. 5 промила са 5 грама на литър.
Пробвайте да дезинфекцирате някаква повърхност с разтвор на 10 грама водка в литър вода. Аз лично не бих приел една така обработена повърхност за дезинфекцирана. Ако си мислите че на вируса ще му пука от такава концентрация на алкохол в кръвта жестоко се лъжете.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия