Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Анти корона вирус
VITAN:
Атомизираното (отчуждено от себе си) общество се управлява с много по-малко усилие и ресурси...
EDM electronics:
През омразния социализъм, който днес някои наричат "комунизъм", и сочат за основна причина на повсеместните им несгоди /трябва някой и нещо да е виновен :) ;)/, хората живееха задружно, нямаше битова престъпност, ходеше се на гости често - на познати и непознати, буквално децата израстваха в махалата, никаква завист, хората общуваха лице в лице, бяха добри, безгрижни и спокойни - така съм чувал, разказвали са ми по-възрастни от мен, защото аз съм млад и не съм ги виждал тия неща ;). Днес, ако не са социалните мрежи, няма къде и за какво да се общува, за завистта да не говорим. Няма и къде половете да се запознават, флиртуват, да си намерят партньор в живота. Прави ми впечатление колко много блогери в Ю-Туб има, особено руснаци в САЩ. Има, защото просто няма с кого да общуват - скука и самота със западна кола. Голямо щастие! :)
nasko:
Пример от живота ми. Сега съм на 65 години.
Израсъл съм в Бобов дол. Миньорско селище. Преобладаващата част от населението беше от изтърпели присъдите си затворници, интернирани (неудобни за тогавашната власт хора, включително и баща ми!), ... като се стигне до желаещи по-рано пенсиониране и отбиване на военната служба. Пълно разнообразие от етноси.
Освен редките детински спречквания не сме имали никакви ядове. Живеехме на първия етаж и често баща ми използваше прозореца като бар-плот. На по чашка ракия с цигани (а те и тогава си бяха много музикални!), българи, помаци, турци (от добруджанско).
Зад блока ни хората си имаха градини. Между тях сковани пейки с масичка. Там пък какви запивки правеха родителите ни лятно време!!! Гайдата на бай Стоян, акордеона на Цецо циганина (беше най-добрия в селището!), тамбура, тарамбуки и барабанчета....
Изобщо нищо общо със сегашното съществуване!!!
svetlio760:
А преди комунизма по селата как е било.... Еххх!!!
VITAN:
https://bgr.news-front.info/2020/06/02/ruski-ucheni-s-neobichaen-podhod-za-lechenie-na-koronavirus/
Руски учени с необичаен подход за лечение на коронавирус
"Специалисти от един от водещите научни центрове на държавната руска корпорация „Росатом“ в Обнинск, Калужка област, предприеха необичаен подход за лечение на коронавирусна инфекция — чрез дезинфекция на белите дробове с ултравиолетови лъчи. Това съобщи директорът на центъра Андрей Говердовски.
«Ние наричаме проекта «светещ газ». Досега никой не е успявал да извърши дезинфекция с ултравиолетови лъчи вътре в човек. Открихме начин как да направим това», каза Говердовски.
Според него, учените са селектирали молекули и газови компоненти, които са в състояние да останат активни при вдишване и излъчват ултравиолетови лъчи директно в белите дробове.
„Надяваме се, че освен за лечение на коронавируса, нашият метод ще позволи лечение и на туберкулоза, онкологични и други заболявания“, добави директорът на центъра, съобщи Труд......"
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия