Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Анти корона вирус

<< < (161/721) > >>

juliang:

--- Цитат на: tobo1 в Септември 19, 2020, 11:22:17 pm ---ПП. Юлияне, ти боравиш добре с интернет съм забелязал. Провери какъв е административния апарат като численост в България. Ето ти ориентировъчна цифра на служители в ДС, ако приемем за вярно твърдението на министъра, че ще останем без административен персонал при евентуално отстраняване на служителите.

--- Край на цитат ---
Ти май не схващаш ... ДС НЯМА, няма я от преди 30 години. Има хора, които по някакъв начин са имали нещо общо с тази бивша структура, но аз ти гарантирам че в частния бизнес тези хора са на порядъци повече. НИТО ЕДИН от познатите ми бивши служители след ... да речем след 2000 година не работи в държавна или общинска структура.
Още - в момента служителите в държавната и общинска администрация са около 100 000. Като махнем починалите и отишлите в частния бизнес, излиза че в ДС са служили ... колко? 250 000? 1/2 милион? Това са около 20% от работещите по това време... Смяташ ли че всеки пети преди 1989-та година е работил в ДС? Ако смяташ така ... не знам в каква параноя живееш... :)

--- Цитат на: tobo1 в Септември 19, 2020, 11:22:17 pm ---Думите му бяха - че има опастност Бг да остане без административен капацитет, т. е. невъзможност да се намерят достатъчно необвързани със службите люде..

--- Край на цитат ---
Ами прав е бил човека ... ако приемем че аз съм бил служител в ДС, моята рода с братчедите е около 20 човека... ако разширят до 4-то коляно сигурно са около 100. А ако сложат и хората с които съм работил през това време и техните семейства ... стават поне 200. Предполагам че над половината население по един или друг начин е "роднина" или обвързан по друг начин с някой бивш служител на тая структура.

tobo1:
Аз НЕ смятам, аз ЦИТИРАХ министър на вътрешните работи, колко пъти да го напиша.
Ако искаш имам и друг цитат пак на министър на вътрешните работи - Свинаров ако правилно съм запомнил името му - "Не е редно 30 години след комунизма да продължава да ни управлява ДС".
Това е цитат на министър - не забравяй, абревиатурата и твърденията не са мои.

juliang:

--- Цитат на: tobo1 в Септември 19, 2020, 11:37:27 pm ---Аз НЕ смятам, аз ЦИТИРАХ министър на вътрешните работи, колко пъти да го напиша.

--- Край на цитат ---
А аз те подтиквам да МИСЛИШ, вместо да цитираш и да вярваш. Щото ако почнеш да цитираш и да вярваш безрезервно на последните 5 министър-председатели на БГ... еле па на сегашния ... ще трябва да посетиш психиатрията.

tobo1:
Тук си абсолютно прав, но и ти се замисли, защо са такива и защо са подбрани точно такива. И все пак те говорят на базата на информация която ние нямаме, така че мнението им може да се използва поне за сведение.

Михаил Кузмов:
tobo1, ти изобщо направи ли си труда да почетеш малко история? Или просто така си плещиш глупости, които някой бил казал на някой пък този някой ги бил написал във вестника!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия