Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Анти корона вирус
Bat_Vanko:
Не Радико, моето е реализъм. Аз работя както се казва "на първа линия", постоянно се срещам с различни хора къде с маска, къде без... И аз изкарах нещо, не миналата година а миналата седмица. Една седмица с болки в гърлото, два дена хрема и един ден без мирис и обоняние, но не се възгордявам че съм прекарал короната защото не е доказано - никой друг около мен не се разболя. Когато започне някой да кашля насреща ми предпочитам да се отдръпна а не да се правя на супермен.
И по време на втората световна война (предполагам не отричаш нейното съществуване) както е сега има хора които печелят от смъртта на другите. С тази разлика че тогава са ги наричали "мародери", докато ти сега им викаш "бизнесмени". Трябва ли да се хваля че познавам такива хора.
Радико:
Ха сега, и къде видя да наричам тия хора, пардон, тия същества бизнесмени.
Това, че не съм употребил думата мародери не означава, че я смятам за погрешна. В същност да погрешна е защото не е достатъчно изразителна.
Bat_Vanko:
--- Цитат на: Радико в Ноември 06, 2020, 09:53:10 pm ---Та Бат Ванко за разлика от мен ти не познаваш нито един човек които да е получил пари срещу съгласието му да бъде писан, че е болен от коронавирус въпреки, че въобще не е болен. Надявам се схващаш разликата.
--- Край на цитат ---
Радико ти сериозно ли вярваш че някой на някого плаща за да се пише болен (починал) от корона вирус. Ковчезите с починалите пристигат затворени и на церемонията присъстват най близките (ако и те не са карантинирани). Дори и да разбираш няма как да познаеш от какво е починал човека без аутопсия. А аутопсии на починали от корона вирус никой не прави. Каквото пише в смъртният акт това е... Ти не си никакъв фактор, от къде на къде някой трябва да идва да те купува. Не го пишеш ти смъртният акт.
И за твоя информация ще ти дам насрещният пример от живият живот: мой познат кашля буха и директора го изпраща да се лекува в къщи с надеждата че жена му е джи-пи, но не му позволява да си прави PSR тест. Втора седмица този човек не се е оправил. Колко други има според тебе в подобно състояние, които не смеят да се изследват защото ако излезне положителен теста ще затворят в карантина не само семействато им, но и офиси, цехове та и цели заводи. Разбираш ли сега защо сме с толкова висока смъртност при тази ниска заболеваемост.
И пак за заплащането: съветника на президента дето до вчера отричаше съществуването на този вирус влезе в болница. Нинова дето най демонстративно се разкарваше из парламента без маска сега е на системи. Гришо дето го изкара отдавна... На тези хора кой им плаща да се пишат болни и по колко според тебе.
П.п. То хубаво да пишеш постояно за да изглеждаш интелегентен (иначе казано "на всяко гърне мерудия"), ама взимай под внимание всички факти а не само тези дето ти изнасят.
Михаил Кузмов:
Bat_Vanko, в борбата с вятърни мелници, не е успял и самият Дон Кихот!
montanar:
--- Цитат ---Радико ти сериозно ли вярваш че някой на някого плаща за да се пише болен (починал) от корона вирус
--- Край на цитат ---
На една моя комшиика в България са и платилили да пишат съпругът и починал от корона и тя е доволна .......
Запечатани ковчези и прочее глупости не е имало - а е чиста формалност.
И на акттовете изобщо не се пише причината за смъртта - това се пише на епикризата.
Бат ванко според мен поведението ти е чисто паникьорско и е резултат точно от медииното влияние. Да вирус има, да опасен е, да има рисков контингент за който вирусът може да е фатален ако не се профилактират въпросните хора, но да се съсипват цели икономики и да страдат 95% зарад рисковите 5% е малко тъпо.
Подхода към проблема е неправилен а не самият проблем е такъв голям проблем.
Сега малко факти.
Публикувам сравнителна статистика на по-опасните грипове де е имало в историята.
И ако седнем да помислим чисто критично това сега е толко липово скалъпено че няма на къде.
Щото е факт че имаме много по-големи епидемии в историята и никой не се е затварял и блокирал както сега.
Факт е че в днешно време имаме огромен контингент възрастно и с всякаква патология население което определено не му трябва много за да измре и да ви формира страшна статистика.
Факт е че имаме надисване и преекспониране на проблема и тая статистика която виждаме смея да твърдя че е най малко 5 пъти завишена.
Да не е приятно че умират хора но да се запитаме кои са тия хора и кой им е виновен че са стари или болни и не могат да понесат поредната ситуация?
Според мен 80 годишен човек с камара болежки да ограничава свободата на здрав човек от който самия той старият е зависим е пълен нонсенс.
Да света е такъв и вируси и болести има и няма да изчезнат ако се затворим и си заврем главите еди къде си.
А кой има интерес от тази ситуация смятам че се казаха доста верни хипотези и целия тоя комплекс от хипотези носи голяма полза за ограничен кръг и за сметка на всички останали.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия