Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Анти корона вирус

<< < (187/721) > >>

VITAN:
Мариела Нордел:

1. Ако маските вършат работа, защо 2 метра разстояние?
2. Ако разстояние от 2 метра разстояние върши работа, защо маска?
3. Ако и 2-те вършат работа, тогава защо карантина?
4. Ако и 3-те вършат работа, тогава защо ваксина?
5. Ако ваксината е безопасна, тогава защо производителят нама да носи отговорност за възможните вреди?

juliang:

--- Цитат на: VITAN в Ноември 09, 2020, 08:16:43 pm ---Мариела Нордел:

1. Ако маските вършат работа, защо 2 метра разстояние?
2. Ако разстояние от 2 метра разстояние върши работа, защо маска?
3. Ако и 2-те вършат работа, тогава защо карантина?
4. Ако и 3-те вършат работа, тогава защо ваксина?
5. Ако ваксината е безопасна, тогава защо производителят нама да носи отговорност за възможните вреди?

--- Край на цитат ---

Най-краткия отговор е "Защото има идиоти, дет не спазват нищо".
А по-подробния отговор мисля че можеш да си го визуализираш, ако не си предубеден.

GreenHulk:
Хулио, а дали ситуацията не показва "високото" ниво на съвременната "медицина"?

juliang:

--- Цитат на: GreenHulk в Ноември 09, 2020, 10:27:41 pm ---Хулио, а дали ситуацията не показва "високото" ниво на съвременната "медицина"?

--- Край на цитат ---
Мисля че вече съм го казвал - медицината не е мрънала кой-знае колко от времето на слагането на пиявици...
Да, имаме антибиотици - борим се срещу бактериите. Да, имаме рентгени, ЯМР и други шитни, дет ни показват какво се случва без да се налага да отваряме пациента.
И ... и май дотам. А, да... моем да слагаме изкуствени цици и джуки. Обаче не можем да махнем едни косми по гърдите за постоянно...
За голяма част от заболяванията дори нямаме идея защо се случва. Да, имаме лекарства които свалят кръвното, но не знаем защо кръвното се повишава без някаква видима причина и води до хипертонични кризи.
Да, имаме лекарства срещу запек и срещу разтройство, но не знаем (в голяма част от случаите) какво предизвиква това или другото разстройство.

И стигаме до вирусите ... тук цирка е пълен. Особено последнат година - тя показа колко малко знаем. Една година не можем да измислим ваксина (макар че Витан няма да е съгласен с това :) ). Нямаме лекарства. Нямаме дори бърз тест за наличието на вируса. Можем да си купим дрегер за под 100 лева, който да каже дали си пил, за подобна сума има дрегери за наркотици, има бързи тестове за захар при дибетици, за какво ли не ... но нямаме дрегер за коронавирус - независимо на каква цена, няма такова нещо.
Едва преди седмица се изясни ,че май аспирина върши добра работа. След като се изразходваха милиарди за изследвания... стигнахме до аспирина дето струва левче за 100 таблетки ...

EDM electronics:

--- Цитат на: juliang в Ноември 09, 2020, 10:59:10 pm ---Мисля че вече съм го казвал - медицината не е мрънала кой-знае колко от времето на слагането на пиявици...

--- Край на цитат ---

Справка, преди 2000 г. средната продължителност на живота е била 35-40 г. Христос е умрял в една преклонна възраст за времето си. Днес в Западна Европа, Япония и др., където медицината е на най-високо ниво, средната продължителност е около 80 г. Египетските фараони са ги мумифицирали в пирамидите на 20-25 г. от старост. Това на какво се дължи?

Днес един български лекар го каза: човешкият организъм има живот до 45 г., после почват хронични болести, ревматологии, тумори и т.н., от 45 г. нататък всичко е медицина. Има и изключения - тия дето се стараят да живеят здравословно, но в общия случай е медицина. Живее си чревоугодника и алкаша с лекарства, иначе би умрял отдавна.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия