Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Прост експеримент с магнити
kd_dinev:
Не бе Монти проумявам ти немощните напъни...Магнитите са доста обширно понятие!Да кажем,че говорим за два камъка от областа Магнезия в Гърция, които по природа имат магнетизъм-за тях какъв ток си изразходил?
Радико:
Алтиум не мислех да ти отговарям, но заради ангажимента който пое към Динев:
--- Цитат --- Мога разбира се и ще ти отговоря на въпроса, но първо искам Радико ми каже какъв е неговият извод от неговия експеримент че от няколко дни не иска да ми отговори и се депресирам. :(
Затова ако го накараш да ми отговори, веднага ще ти отговоря и аз!
--- Край на цитат ---
Ще направя още един напън:
Изводи от експеримента
Енергията за отделена при привличане на един магнит е равна на енергията необходима за връщането му по обратния път в първоначална позиция. Енергията необходима за фронтално привличане или разделяне е "х" джаула. Енергията за странично привличане или отблъскване обаче е "у" джаула като за един и същи магнит "х" е различно от "у"
по точно "х" > "у" като се използва умело този факт и се ползва сближаване със "х" енергия а раздалечаване със "у" енергия може да се реализира излишък от енергия.
По ясно от това не съм достатъчно грамотен да го кажа. Ако не си го разбрал потърси някой с достатъчна грамотност и IQ поне 90 за да послужи за междинно звено между незпрецедентно ниската грамотност и безпрецедентно ниското IQ.
montanar:
Радико - хубаво е да си вярва човек :) :)
kd_dinev ммммда ами звездите наречени магнитари ама ти на дали знаеш какво е - ами те как си правят магнитните поленца аааааа
Ами пулсарите ....... лелееееее
Това че тебе не ти го проумява пипето как се е намагнитил чакъла в Гърция не значи че не може да бъде и че няма обяснение ;)
Еба тоя камИк https://bg.wikipedia.org/wiki/SGR_1806-20
Радико:
--- Цитат на: montanar в Април 15, 2020, 10:23:25 am ---Радико - хубаво е да си вярва човек :) :)
--- Край на цитат ---
Лошото "за теб" е че ти не вярваш защото не вярваш на факти. При това факти до които са стигнали по различен начин и други в този форум. Взе да ми омръзва вече да споря с хора които НЕ ЖЕЛАЯТ да използват поне за малко мозъка си за нещо различно от простото търсене и намиране в базата данни записана в училище. Мисля си , че щом като на компютрите способни да правят собствен анализ им викат изкуствен интелект. Следва да се въведе и термина естествен неинтелект за доста хора.
Нищо де аз ще отмъстя за това че са ви осакатили така и теб и Алтиум и за всички. ;)
montanar:
Радико кога един факт е факт? ;)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия