Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Прост експеримент с магнити

<< < (12/24) > >>

технократ:
Към Радико.

--- Цитат --- Енергията за странично привличане или отблъскване обаче е "у" джаула като за един и същи магнит "х" е различно от "у"
по точно "х" > "у" като се използва умело този факт и се ползва сближаване със "х" енергия а раздалечаване със "у" енергия може да се реализира излишък от енергия.
--- Край на цитат ---

Ако е така, това означава напук на учебниците че Магнитното поле не е консервативно Само не ми е ясно как ще използваш “у“ енергията която е по малка от “Х“ енергията на магнитите, за да раздалечиш отново магнитите със “Х“  компонента на енергията, след като те вече един път са я изразходили при притеглянето си един към друг, а тя е по голяма от “У“ компонентата която ще използваме за разделяне на магнитите със хигсовата енергийна компонента. Излиза на практика като това, че все едно, се повдига товар с по малко енергия, отколкото се получава от него, в едно и също гравитационно поле и на една и съща височина.

montanar:
Радико подходът ти към доказатествеата не е правилен - що мойте неща които съм демонстрирал не подлежат на оспорване - дали щото имат 100% доказателство на среща или щото колегите не им се занимава да се разправят - е вярвай ми тука издънки не се прощават и ако си позволя да твърдя нещо без да мога да го докажа недвусмислено ш ме схрускат веднага - за това и не оставям шанс това да се случи.

Радико:

--- Цитат на: montanar в Април 15, 2020, 11:15:52 am ---Да бе - обнародвани са приказките от 1001 нощ :)
Ти лично обнародва една неграмотна скица и толкоз .....

--- Край на цитат ---
Неграмотна е за ЕНИ индивидите.

Радико:
Технократ правилно разсъждаваш. В този случай които обсъждаме хватката е, че се използва нехомогенността на интензитета на магнитното поле.  То не е като равномерна сфера с равна наситеност според отдалечеността. Значи избираме път за работния ход през максимално наситения регион а обратния ход минава през най ненаситената област. Предполагам, че ще ме разбереш.

Bat_Vanko:

--- Цитат на: Радико в Април 15, 2020, 07:36:25 am ---Изводи от експеримента
Енергията за отделена при привличане на един магнит е равна на енергията необходима за връщането му по обратния път в първоначална позиция. Енергията необходима за фронтално привличане или разделяне е "х" джаула. Енергията за странично привличане или отблъскване обаче е "у" джаула като за един и същи магнит "х" е различно от "у" по точно "х" > "у" като се използва умело този факт и се ползва сближаване със "х" енергия а раздалечаване със "у" енергия може да се реализира излишък от енергия.

--- Край на цитат ---
Радико с това трябваше да започнеш а не с онази неясна рисунка. Силата на привличане на един магнит към феромагнитна повърхност е пропорционален на интензитета на полето на втора степен и пропорционален на площтта на магнита. Странично интензитета на магнита е в пъти по слаб в сравнение с челото. От друга страна един плосък магнит ще има много по малка площ на привличане на стената спрямо челото. Резултатите ти в случая изобщо не са невероятни, дори са много очаквани в зависимост от формата на магнита. Големият проблем в твоят случай ще бъде завъртането на вече челно залепеният магнит към залепване на ребро.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия