Ако трябва да сме обективни, Мъскчо постигна много, оправда доверието на банкерите, които стоят зад него. Не е случаен, но не е и "майстор всичко мога". Той е едно рекламно лице, симпатяга е и му се ще много да е известен, кефи се, личи му. Но всички тези иновации не са негови, особено космическите. Примерно дизайна на автомобилите му е правен от един датчанин с фирма за дизайн на коли, тоя дето прави на Мерцедес и БМВ /забравих му името/. Той главно е меринджей, а не инженер. Иначе денонощието е от 24 часа, няма да му стигнат само един агрегат на кола да проектира завалийката.
Гледам го напоследък доста е поддал, шкембака му го изпреварил с 20-30 см, няма време да поддържа тялото, а ще му трябва.
Аз шапка му свалям, че има дупце да се занимава с такива грандиозни проекти, ума не може да ми ги побере, погледнато от моята камбанария. С тия ангажименти няма да му остане време да си чеше пъпчето, тия милиарди и да иска не може да ги харчи, щото няма време. Добре, че не съм на негово място, да ми минава живота из цеховете...има къде по-приятни начини....
Мъск изгря на хоризонта, като българския толуп-пожарникар, и двамата някой ги издигна със силен шут в небесата. Понеже банкерите знаят, че не могат да стопират вечно техническата революция, решиха още в зародиша й, да завземат главните ниши, главните пазари, за да не са аут един ден от новобогаташите, да си запазят позициите и занапред - това е частната собственост, ха си се отпуснал, ха някой ти седна на стола, трябва винаги да си нащрек и да си новатор, иначе си ходиш. Та Мъск е идеалното момче за тия дядки-милиардери, същите дето държат търговията с петрол.