А руснаците не печатат... изобщо... рублата стана 1 цент ако не си забелязал.
Мани че печатат... Роскосмос е напълно държавна корпорация, и се финансира директно от бюджета. Няма там разни частни акционери да им напечаташ парички, те да ги свият, па после да го харижат на Мъск... Директно с маркуча се налива от бюджета в компанията.
Откъде имаш тази информация? Пълната непрозрачност на всичко което се върши във военната и космическата индустрия на Русия не ти позволява да твърдиш такова нещо.
Да не споменаваме Буран-а... не знам колко милиарда похарчени и... един полет... толкова за "не могат да си позволят". А колко е имало, дето изобщо не са излезнали от "городки"-те в тайгата - статистиката мълчи.
Навярно ще ти е много приято да се запознаеш с един документ: https://www.roscosmos.ru/media/img/2020/Sep/book.go-2019.pdf
Там между камарите бюрократични глупости има един абзац:Като изключим 2019-та, в предните години средно един на 20 полета се е оаквал. Дотук с безаварийността на руските двигатели и ракети.
И руснаците все още не могат да се отърсят от навика да си кичат гърдите с тенекийки... как па не разбраха че това е смешно:
Това, че рублата се обезценя се дължи преди всички на два фактора: рейтинга, който дават американски рейтингови компании, т.е. чисто политически удар под кръста, като се променя международния обменен курс и нормалната инфлация, която се поддържа в една икономика в порядъка на 3-4% - няма за дълбая защо е нужно. Преди 2-3 г. курса беше 60-65 рубл./ 1 долар, сега е 75 долар/1 долар. Вероятно печатат, но не са трилиони долари, за тях ще е пагубно да хвърлят такива количества, ще последва моментална хиперинфлация. Това твое съображение отхвърлям, като несериозно.
Маркуча и бюджета:
НАСА и него го поливат с маркуча и досега даваше плодове. Маркуча на Мъск още не е родил плодове.
Бурана и др. неуспели проекти:
Че кой да ти каже какво ще се роди детето? Ти да не би да знаеш?
Прави се проект на нещо дето никога не е правено и се оказва, че е неефективно. Същия роден Петко на американците беше погребан с множество аварии и загинали космонавти - совалките ги погребаха.
Защо се сърдиш, че парите отишли на вятъра? Ами така се прави наука, проба, грешка, често парите на вятъра...Това няма нищо общо с комунистическата идеология или произхода, етноса.
За неуспеха на полетите:
Винаги има такива, но те са били най-успешни с руските двигатели. Не случайно американците ги ползват. Ако бяха боклук, дали щяха да ги купуват? И още нещо важно:
Американците са правили много опити да копират напълно руския двигател и винаги е било неуспешно. Потрошили са маса и пара, уж всичко им е ясно, но все не ставало. Имало някакви жигльори, дето впръскват горивото, така и не установили от какъв материал ги правили руснаците и заради тях, не можели да повторят.
Като ми препращаш документи, не ме хвърляй, да чета без грам обяснение от твоя страна 65 стр., ами поне ми кажи къде да акцентирам и какво на теб не ти харесва, защото никак не е коректно така. Ти едва ли го прочете целия документ, а мен ме караш да си губя времето. После тоя документ, като го изтегля, не се чете въобще, нещо има грешно при качването.