За съжаление генератор от типа Капанадзе няма да е полезен при движещи се системи, както елмобила ( при положение че изобщо работи разбира се), понеже такъв тип установка изисква заземяване, и то в две отделни точки на установката. Тоест системата, при положение че работи изобщо ( както се демонстриа ) изисква много сериозно заземяване и определено разстояние между заземителните плосокости.
Генератора на Капанадзе работи без никакво съмнение иначе, защо ще подава 2 заявления за патент, които струват 60-70хиляди евро. Има достатъчно демонстрации и свидетели даже и хора от този форум. Има и други неща, които не, са за широката публика..... Нямам време за безсмислени спорове, аз съм повече от 1 000 000 000% убеден, че тази технология работи и това е бъдещето. Тази технология е работила и при други цивилизации преди хиляди години. Помните ли имаше две млади момчета бразилци, които имаха клип с демонстрация на подобно устроиство, при тях също работи и мисля, че принцита е същия, като при Капанадзе, защото устроиството им беше много мощно 12 киловата не помня точно. Имаше и снимки и схеми в нашия форум.
Монофазния генератор на Капанадзе има заземление и не може да се използва за захранване на коли, камиони и други от този тип. Но трифазния вариант работи без заземление използва се схема звезда и общата точка на тази схема дефакто изпълнява ролята, като на заземлението в монофазния вариант. При такава трифазна конфигурация се губи около 30 процента от енергията, казва Капанадзе, но това няма никакво значение, защото тази енергия е в неограничени количества и е без пари.