Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Бъгване на наноботи...

(1/4) > >>

VITAN:
Какви са според вас максималните пределни параметри на тия чипове, които могат да се имплантират в човека?
Разбира се, отлично разбирам, че информация никак не се намира, но колективният разум е повече от единичния.

Какво до тук (временно) от мен. Ако приемем технология 7 nm, то за заряда на паразитен капацитет максимално ни трябват
10 uW. Работно напрежение около 0,45V на електронен елемент.

Разбира се, щом има антена приемо-предавателна, ще има и защита. Сега, тая защита дали ще сработи изобщо при облъчване с еднополярни импулси, минаващи през целият обем на чипа е друг въпрос.
Защитата на дискретните чипове от статично електричество стандартно е около 3 kV.

Някой знае ли, RFID чиповете до колко са защитетни - като волтаж...?

Това, по което ще сядам да мисля:
- Разстояние 0,5 м.
- Енергия на зареждане на паразитен капацитет 10 uW, пределно напрежение = x [V]
- Честота примерно 1 MHz.
- Portable device :)

Ако намирате темата за тъпа, просто я пропуснете и предложете по-умна  8)

juliang:
Ще е много интересно как ще се държат тия теоретично съществуващи наноботи, когато човек преминава през рамката на металотърсач на летището или къде ли вече не ... :)
Изобщо няма да отварям темата как ще им се отрази ако ги инжектират в някой електричар, дет се завира в 200 киловолтови трансформатори, във водачи на ел. локомотиви, тролейбуси и трамваи, дори в един заварчик. Какви ще са последствията след като на някой му се наложи да си направи рентгенова снимка или недай-боже ЯМР, скенер.

VITAN:
Рентген - няма проблем за еднократни дози. Вземи си един чип и виж, че ще си бачка след това.

200 kV траф на голямо разстояние (метри) едва ли ще бъгне. Особено, ако облечеш нещо с метални нишки в него. Ако нещо бъгне, ще те имплантират отново.
Това, ако е доброволно.

Ако за всички стане "доброволно", иначе ще те хвърлят на социалното бунище - това е въпросът.
Един чип трудно може да го изгориш. Трябва да заредиш паразитните капацитети с напрежение, което пробива диелектрика необратимо.

ЯМР работи до колкото знам с супер яко магнитно поле, а то се прави с ток...

filchef:

--- Цитат на: VITAN в Май 13, 2020, 02:23:16 pm ---ЯМР работи до колкото знам с супер яко магнитно поле, а то се прави с ток...

--- Край на цитат ---
ЯРМ работи между 7-10 Тесла - всичкото нано ще изпука но сигурно след процедурата "ДОБРОВОЛНО" ще ти го подновят с една венозна инжекция ;D

GMG:
    Витане, това са БИО-елементи и се захранват от топлината на индивида.
нататък става сложно за обяснение... (а и не намирам повод)

--- Цитат на: VITAN в Май 13, 2020, 01:15:06 pm ---
Ако намирате темата за тъпа, просто я пропуснете и предложете по-умна  8)

--- Край на цитат ---

По-умна тема която си пускал е за ламБата, която така и не направи, но пък разбирам колко си зает с други проекти и чукане по клавира - затова ти е простено  :D

Много хубав човек си ти VITAN!

Обаче не ти се възхищавам поради субективни причини  ;D.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия