Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

Помощ при събиране на нужните документи за продаване на ток.

<< < (3/6) > >>

dmitarp:
Разбира се, че всичко трябва да е направено от правоспособни лица и лицензирани фирми. Нещо повече, трябва да има проект преди изпълнението му. Постфактум включване е съмнително упражнение. Все едно да построиш къща и после да се опиташ да я узакониш, почва ходене по-мъките и плащане за какво ли не, накрая излиза, че си направил втора къща, а изхода е съмнителен.

Радико:

--- Цитат ---  За това се интересувах дали някой има информация как мога да нямаля тази сума от 1300 лв. да опише нужните документи ( ако мога аз да ги събера), таксите за енергото ще се плащат това е ясно.
--- Край на цитат ---
Тази оферта най малката ли е която са ти дали или е ЕДИНСТВЕНАТА. Като гледам какво пишеш май е второто. Може този който ти е дал оферта от 1300 лв. Просто в момента да не му се е занимавало защото има друга работа и да ти е дал отказваща оферта. Имаш интернет "щом пишеш тука" имаш Гугъл. Потърси и други. Повярвай ми идеята да си узакониш нещата сам е абсолютна донкихотовщина. Не си струва да се опитваш да събаряш тази бюрократична стена.

valex:
Съответното Енерго е задължено да ви включи фотоволтаичния изсточник при съответни изрядни проекти, документи и други изисквания. Задъжени са заради синнхронизацията с европейското законодателство.
НО никой не е задължен да изкупува произведената електроенергия. Просто ще кажат, че има свръхпроизводство и няма нужда от твоята електроенергия.

filchef:

--- Цитат на: valex в Май 16, 2020, 02:48:20 pm ---НО никой не е задължен да изкупува произведената електроенергия. Просто ще кажат, че има свръхпроизводство и няма нужда от твоята електроенергия.

--- Край на цитат ---
Аз до колкото знам все още не е влязъл закона за свободния пазар на тока и все още всичко се регулира от ДЕКЕВР - отложиха влизането му до края на кризата с К19.

filchef:

--- Цитат на: Вирусолог в Май 16, 2020, 07:29:40 pm ---А не може ли да копаш койни с излишъка ?
Не е ли по лесно?

--- Край на цитат ---
То може ама му трябва помещение и не малка инвестиция в карти или асици.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия