Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

Тръба на Вентури - дифузорен ефект

<< < (7/8) > >>

Ksurnev:

--- Цитат ---На изходния маркуч слагаме дюзата и мерим тока на мотора.
--- Край на цитат ---
Радико, поне чети, не пиша дълги глупости.
По запушването има много мераклии, особено на форума.

Иван Димов:
   Даже няма нужда и от "балона" - направо на тръбата от помпата слагаме дюзата с дифузора и струята да бие по лопатките на турбината. То това вече е доказано отдавна в това видео, което Христо ни припомни в чата - https://youtu.be/IGpXA6qhH_Q?t=2

Радико:

--- Цитат на: Ksurnev в Май 31, 2020, 02:59:05 pm ---Радико, поне чети, не пиша дълги глупости.
По запушването има много мераклии, особено на форума.

--- Край на цитат ---
Ксурнев като искаш да пишеш мисли мама му стара. Ако не ти се мисли барем не пиши да не пишеш глупости.
Този път не може да се каже, че съм се изразил сложно и неясно защото Иван Димов прекрасно ме разбра и отговори ето това:

--- Цитат ---  Следователно, колкото е по-голям дебитът им, толкова по-голяма мощност ще консумират, т. е. ще гълтат повече ток при постоянно мрежово напрежение. Така че, като сложим дифузора, дебитът ще се увеличи и ще харчим повече ток. 
--- Край на цитат ---

Ksurnev:

--- Цитат ---Има по-чист опит. Слагаме една малка помпа с два маткуча. Пускаме я да помпи вода примерно от кофа и да я връща в същатта. На изходния маркуч слагаме дюзата и мерим тока на мотора. Повтаряме опита с тръбата на Вентури и сраяняваме.
Най-добре е системата да е обезвъздушена. Просто и логично.
Ако тока спадне - имаме далавера.

--- Край на цитат ---
Радико, знаеш ли какво е Большой Барабанчик?

Радико:

--- Цитат ---Ако тока спадне - имаме далавера   
--- Край на цитат ---
Не ако тока спадне нямаш далавера. Ако тока спадне това значи, че дифузьора спира водната струя а не и помага. Далавера имаш ако установиш, че при добавяне на дифузьора тока на помпата се е покачил. Сигурен съм че това ти звучи антилогично и погрешно, но причината е в твоето незнание по въпроса.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия