Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
Military tech.
VITAN:
Радиоелектронна борба с далекобойност 5000 км.? Мобилна без захранване от АЕЦ?
-
https://www.youtube.com/v/AbIYy9vRxGc
VITAN:
Светът бързо става едно малко село. Крилати ракетки, ф'ъркащи на 7500 км. - с РЕБ и 2 разделящи се бойни глави...
-
https://www.youtube.com/v/snnXEDipiu0
Упс, в такива параметри бойните глави трябва да са ядрени. Що иначе ще са много тежки и толкова няма да 'фръкнат.
VITAN:
Защо самолетите "невидимки" са безпереспективни, защо свръхманевреността е важна и защо, ако нямаш изтребитрел-дрон да те пази,
като пилот трябва да понасяш повече от невъзможните 9g претоварване.
А за това, трябва да дишаш като неродено в майка си - с течност, богата на кислород в дробовете...:
"Несмотря на запуск в серийное производство, российский тяжелый истребитель пятого поколения Су-57 остается опытной платформой, чьи характеристики непрерывно совершенствуются. Достаточно вспомнить про новые двигатели "изделие 30" или адаптацию к самолету гиперзвуковой ракеты "Кинжал". Однако есть две революционные и редко упоминаемые разработки, призванные улучшить маневренность новейшего истребителя РФ. Это резко увеличит шансы Су-57 над победу в воздушном бою над любым противником, считает MilitaryWatch...."
Горното е въведение, по-горното е резюме на: https://rg.ru/2020/12/11/stavka-na-manevrennost-nazvano-vazhnoe-preimushchestvo-su-57.html
VITAN:
Заминаха си американските инженери от 70-те, заедно с тия от Вермахта и Люфтвафе и работата стана: shit... Един политкоректен сайт:
https://it.dir.bg/tehnologii/razsledvane-na-pentagona-iztrebitelyat-f-35-leti-s-871-defekta
Разследване на Пентагона: Изтребителят F-35 лети с 871 дефекта
"За последните 12 месеца са били отстранени само два проблема въпреки факта, че това е най-скъпият самолет в историята.
Преди около 14 години F-35 Lightning II се превръща в най-новия и модерен стелт самолет в армията на САЩ. Проектът за разработката му е по-стар, а бюджетът - рекорден. За направата на изтребителя са планирани да се отделят над 1 трилион долара, като сумата продължава да набъбва.
Въпреки факта, че това е най-скъпият самолетен проект в историята, F-35 страда от множество софтуерни и дори хардуерни дефекти. Приключило наскоро разследване на Пентагона установи точния им брой в началото на 2021 година. Оказа се, че F-35 лети с 871 дефекта, съобщава Bloomberg..... и т.н."
1 000 000 000 000 $ ?! Защо ли злите езици говорят за 55 трилиона ?!
EDM electronics:
VITAN, миналата седмица имаше новина от САЩ, че американците спират производството и продажбите на Ф-35 поради множество дефекти до второ нареждане.
Да, проблемите им са много и от всякакво естество. За хардуера бяха писали, че много електронни компоненти давали дефекти, защото ги купували от Китай, а както всички знаем китайските компоненти не са от качествените - йофтини, но с много компромиси. Аз примерно основно такива ползвам, но спазвам златното правило - поне 5 ПЪТИ инженерен запас и нямам проблеми. Ако ползваха американосите собствени компоненти, ако все още произвеждат де, то тия самальоти щяха да са непродаваеми, като се има предвид, че един болт струва 50$.
Чел съм, че и стелт-боята им не става. При преминаване на свръхзвукова скорост боята започва да се лющи и самолета се оголва, като мъх на праскова. После трябва да го карат отново в САЩ в завода за нанасяне на друго покритие - пребоядисване. Въобще американската военна техника има много скъпа поддръжка и вероятно това е и цел, а не недостатък.
Примерно нашите закупени самолети, дето още завода не е построен, а ние ги платихме, имат много скъпа експлоатация. Един летателен час струва по спомен 200 хил. лв. Чисто заробване са американските самолети, но така е при колониите - те трябва да плащат рекет от всичко.
Аз затова си карам и моята стара Лада производство 1975 г., по-голяма от мен 11 год. - здрава машина, за която ми завиждат 50-60 г. пенсионери с Мерцедеси и Аудита, особено сега като завали снега и те са крайно неустойчиви за разлика от мен. :D
Ладата ми нито се разваля, нито има скъпа поддръжка. На 5-6 г. сменям само едни накладки, а те струват 15 лв. за цялата кола. :D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия