Брей, каква активност! Аз си мислех, че вече си казахме всичко, пък то какво се оказа.
На скептиците и защитниците на сегашните енергийни монополи ще кажа, че до тази теория съм стигнал след години разсъждения от къде идва СЕ-то. Да се надяваме, че на тях няма да им трябват толкова много години за да я разберат (за теорията говоря). И няма нужда аз да я доказвам, тя вече е доказана с турбината на Сегнер. Даже хората са я направили като затворена система, маслото циркулира вътре и прави предостатъчно СЕ. Там се използва не само ракетния принцип, но и центробежните сили, които допълнително увеличават налягането до 300 атмосфери. За сравнение - кислородни и бутилки за ацетилен са за налягане 150 до 200 атмосфери. Колкото е по-голямо налягането, толкова с по-голяма скорост изтича маслото от дюзите. Импулсът е маса по скорост и един и същ импулс може да се направи с по-малка маса, но с по-висока скорост. Толкова за ракетния принцип.
Що се отнася до аналогията с резонансните бобини - първо трябва да си отговорим на въпроса какво е магнитното поле и къде се намира то. Съвсем ясно е, че то се простира далеч зад пределите на бобината и го има дори във вакуум. Магнитното поле е вихър на ефира и колкото повече ток има в бобината, толкова този вихър заема по-големи пространства. Ефирът е флуид и за него действат законите за флуидите.
Енергията на магнитното поле всъщност е енергията на флуидния вихър. Дори внезапно да спрем тока в бобината, това не означава, че ефирът внезапно ще спре да се вихри. Този ефирен вихър действа на всички електропроводими материали и в тях се индуцира напрежение. На този принцип са направени всички сега съществуващи трансформатори. Но вие ги знаете тези неща.
Знаете и какво е казал Тесла за зоната с понижено налягане - ако се създаде такава зона, то така ще имаме движение на частиците от зоните с по-голямо налягане към зоната с пониженото налягане, която може да наречем "черна дупка". На този принцип е направена центробежната помпа. В центъра на въртенето на ротора ѝ се формира зона с понижено налягане и към тази своеобразна "черна дупка" се стича водата, натисната от атмосферното налягане. И това го знаете. Знаете и какво става с лист хартия, залепен за брадата ви, когато започнете да духате с уста. Въздушната струя създава зона с понижено налягане и към тази зона се устремява околния въздух, който повдига листа хартия до хоризонтално положение. Обърнете внимание - въздушната струя създава зона с понижено налягане. Въздухът е флуид и ефирът е флуид. Следователно и ефирната струя ще създава зона с понижено ефирно налягане. А на ефирната струя ѝ казваме магнитно поле.
И интересното е, че енергията на това поле е пропорционална на квадрата на тока в бобината, което ще рече, че когато токът I е много голям, и най-малките промени dI водят до големи промени в енергията на бобината. А това dI го вкарваме от захранването и то е аналог на енергията, вложена в гюллето от другия пример. По-точно захранващото напрежение Uвх, умножено по тока dI дава входната мощност от захранването Pвх = Uвх.dI и тази мощност при големи токове може да е по-малка от мощността на изхода, казах по-горе каква е аналогията във формулите.
А въпросът е от къде се взема допълнителната енергия? Ами най-вероятно от ефекта на Вентури, който по същество е точно това, което казва Тесла за зоната с пониженото налягане - имаме ли зона с понижено налягане, към нея се стича флуид от околното пространство, където налягането е по-високо. И при това движение на флуида, той може да извършва работа ако на пътя му поставим турбина (зона със съпротивление). На нас ни остава само да поддържаме зоната с пониженото налягане ("черната дупка"). А това става с голям резонансен ток, поддържан със сравнително малка мощност, да речем от 200 до 500 вата.
epwpixieq-1, мислите твърде сложновато и не вниквате в това, което съм написал. Щом ви е толкова сложно да разберете силите, давам ви още по-прост пример - две гюллета летят в космоса едно зад друго и са вързани с въже, което държи натегната между двете гюллета пружина. За да се натегне тази пружина е вложена определена енергия, която енергия после се освобождава като прогорим въжето и тогава предното гюлле се ускорява, а задното се забавя. Двете гюллета са с еднаква маса. Задачата може да я решим за две стойности на началната скорост на гюллетата. Енергията в пружината ще е една и съща и в двата случая. Обаче придобитата от по-бързото гюлле енергия ще е различна в зависимост от това каква е била началната скорост на двете гюллета.
Прави ли ви впечатление, че с една и съща енергия на пружината правим различен прираст на енергия за по-бързото гюлле? Ако да, значи за системата предно гюлле - пружина ЗЗЕ е невалиден. Виж ако в сметките сложим и по-бавното гюлле, тогава ЗЗЕ ще е верен. Но ние търсим СЕ-то и то е в по-бързото гюлле.
GMG, бобината вече е готова, електронната схема ми е перфектна, проблем са ми кондензаторите - трябва да си купя материали и да направя 4 бр. кондензатори за напрежение до поне 5 kV и за ток около 30А. Ще ги правя както са ги правили едно време по схемата "гребен в гребен" и ще са с дебели изводи за да не загряват.
А ако някой реши да помага, дал съм банкова сметка в темата ми за Ту-Ту генератора -
https://mazeto.net/index.php/topic,9829.75.html В най-лошия случай ще направя най-добрия до сега правен в света инвертор.
Прилагам и файл, където обяснявам с какво съм се занимавал до сега и какво мисля да правя. И там съм дал банковата сметка.
п. п. И не се хвърляйте с много големи суми.