Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства
Директен гравитационен двигател
doktora:
Ох. Извинявам се за спама. Благодаря от сърце воистина: ще го/ги разгледам довечера схемите и ще коментирам ако ви се чете стига да ги разбера разбира се. Аз не съм конструктор. За мен е важна фундаменталната идея и аз ще си намеря кой да помогне стига да се убедя, че не го лъжа. За сега смятам, че не лъжа. Не търся внимание. Ще видим.
Радико:
--- Цитат на: doktora в Октомври 17, 2020, 03:02:19 pm ---Ох. Извинявам се за спама. Благодаря от сърце воистина: ще го/ги разгледам довечера схемите и ще коментирам ако ви се чете стига да ги разбера разбира се. Аз не съм конструктор. За мен е важна фундаменталната идея и аз ще си намеря кой да помогне стига да се убедя, че не го лъжа. За сега смятам, че не лъжа. Не търся внимание. Ще видим.
--- Край на цитат ---
Господин Михов, и двамата с Бат Ванко ти го казахме в прав текст по два или три пъти:
Идеята е работеща. Ние сме се убедили експериментално, че работи.
Какво от това обаче.
А да и да добавя:
За ефективността на механизма няма абсолютно никакво значение каква е по състав тежестта която ползваш дали олово, живак желязо, бетон ако щеш и платина да сложиш все е тая. Ефективността е равна на разликата в обемите умножена по относителното тегло на водата в която е потопена установката. Тоест в червено море ще бъде малко по ефективна от колкото в язовир Копринка.
бай Теню:
Да, установката е работеща, но за съжаление е неефективна. А и не е гравитационен двигател това а Работи благодарение на Архимедовата сила. Аз затова съм се организирал и в най скоро ще направя чист гравитационен двигател. Размерите ще са 4х4х2метра, но подробности по късно. Засега само съм осигурил някакви средства като начало. Но поне съм убеден в силата на гравитацията и в реалната възможност да се направи ГД
EDM electronics:
бай Теню е прав, това не е гравитационен двигател, а такъв по закона на Архимед. Едно тяло потъва толкова обем, колкото е неговото тегло. Във вода 1л=1кг. Ако обема е по-голям от теглото ще изплува, ако е по-малък ще потъва.
На пръв поглед би трябвало да работи такъв двигател. Има направен прототип от украинеца Слободан, но въздуха се подава от компресор в заборници, които въртят двигателя:
https://www.youtube.com/v/6RtHeFubBa4&t=112s
Номак:
Спокойно докторе! Свободна енергия винаги е имало!
Обяснете моля,как се променя обема?защо се получава тази разлика( на клипа)..?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия