Справочници, схемотехника, теория > Компютри, мрежи, freeware софтуер, операционни системи и др.

Подслушване на телефони

<< < (4/11) > >>

VITAN:

--- Цитат на: Радико в Ноември 17, 2020, 03:19:27 pm ---Юлияне теорията си е теория в случая подхожда за по на трета чашка ракия.
А практиката.....
--- Край на цитат ---
На практика ISP ти дъмпи трафика и каквото хванат.
Изобщо не им е нужно да разбират всичко. Нито пък някой да разбере, че някой нещо е разбрал.
За протокола:
Xiaomi не били с Андроид и затова не можели да се разбиват - младеж, имаш уникална дарба да си самовнушаваш евроатлантически ценности....

--- Цитат на: Радико в Ноември 17, 2020, 03:19:27 pm ---Едм човек който никога не е настъпвал мотика и заради това вярва, че мотиките не съществуват знаеш ли как му викат.
--- Край на цитат ---
Хулио не знае,  8) не е настъпвал.

Митът “Ешелон” е реалност
от Достена Лаверн, кореспондент на “Капитал” в Страсбург
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2001/06/09/209256_mitut_eshelon_e_realnost/

VITAN:
И понеже мен ме гони параноята, моля някой нормален да ми обясни следният казус:

Соломон Паси беше ли външен министър - беше.
Прокара ли целият трафик през израелски комуникационни линии - прокара.
Срягаха ли му поне 3 месеца затвор за национално предателство - спрягаха.
Лежа ли 1 ден - не лежа!

Оти ги ручахме жабетата?!

Радико:
Витане нещо не схващам каква е тезата в тези два поста. Наясно ли си относно мнението ми по въпроса дали се подслушва или не се.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: Номак в Ноември 17, 2020, 02:16:18 pm ---Не знам за разговори дали се подслушват...Вероятно да ..
 но аз, говоря за кореспонденция в и-нет. ..
...
Но ако е така,то това е незаконно! !

--- Край на цитат ---
В един момент ще разберете че това което е законно може да не е право (ли по скоро правилно) и това което е право може да е незаконно. Като по "право" нямам в предвид "написаното" право а личното човешко право на свобода, без да накърнява здравето или достойнството на другите.

Ето ви типичен пример как европейското законодателство иска да ограничи правото на гражданите си да имат напълно частен ( във вид криптиран ) разговор: https://www.eff.org/deeplinks/2020/10/orders-top-eus-timetable-dismantling-end-end-encryption.

Не мисля че ще е лесно това да се направи (преди 20-години може би), понеже в крайна сметка технически грамотени индивиди винаги могат да свалят свободен софтуер, като голяма част от него има end-to-end модули и да го приспособят за малки групички хора и да го поставят на свободни платформи за ползване. Така единственото което ще трябва е 2-ма души да решат да го използват и да си включат модула за закодиране на съобщенията. Това което ще стане като резултат от такива глупави и нацистки закони е големите снабдители на софтуер ще бъдат притиснати да оставят възможности за проследяване на информацията и така ще се даде еволюционен тласък на малките и подмолни организации да предлагат "незаконна" услуга на end-to-end криптиране.

И един пример, ето ви отговор от вашия коментар, в закодиран формат "RSA 2048". Хайде сега, колкото и да се напъват органите на овластените (навсякъде по света)  да се опитат да го разкодират. Не че казвам нещо лошо или революционно  ;D, но то си е лично моя свобода, да дам ключа на който си реша да го разшифрова.

И така запознайте се малко повече с криптографските технологии и по какъв начин се използват и ви грантирам освен че ще спите по-спокойно няма  да задавате недообмислени въпроси.

VITAN:

--- Цитат на: Радико в Ноември 17, 2020, 06:20:47 pm ---...Наясно ли си относно мнението ми по въпроса...
--- Край на цитат ---
Оф, извинявай  :)
Забравих, че си институция - не успях да намеря време за да се ограмотя  8)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия