Справочници, схемотехника, теория > Компютри, мрежи, freeware софтуер, операционни системи и др.

Подслушване на телефони

<< < (5/11) > >>

juliang:

--- Цитат на: VITAN в Ноември 17, 2020, 04:05:35 pm ---На практика ISP ти дъмпи трафика и каквото хванат.

--- Край на цитат ---
Пич, аз имам около 20 терабайта само от замундата само за тази година. И това със 30 мегабита домашен интернет. Един френд бачка в Андарта студиос и там сървъра изкарва предупреждение "low disk space" при под 2 терабайта свободни на масива ... :) Представи си за какъв трафик става въпрос. Само в къщи съм с 2 телевизора, които получават сигнала по същия кабел, по който ми идва нета. Тоест 24/7 те получават 2 различни програми (не изключвам самата кутийка, само телевизора), най-често в HD формат. Това са десетки гигабайти дневно. Само от мен, а аз съм в блок с 90 апартамента, и блока е малък... А за квартала? За цяла София?
Как смяташ се "дъмпи" тоя трафик, как се следи в него дали няма да мине нещо с размера на SMS, дали ще е като текст, като аудио, като видео, като снимка, като архив (а пък тоя архив ако има и парола ресурсите скачат драстично). Къде ще се съхранява?

--- Цитат на: VITAN в Ноември 17, 2020, 04:05:35 pm ---За протокола:
Xiaomi не били с Андроид и затова не можели да се разбиват - младеж, имаш уникална дарба да си самовнушаваш евроатлантически ценности....

--- Край на цитат ---
MIUI OS е базирана на андроид, но на практика няма много общо. Със същия успех можеш да закараш Мерцедес в сервиза на Пежо и да искаш да ти пипат в таблиците на компютъра на колата. Нали все е кола...
И пак казвам - може да се разбива, но не и със стандартните за андроид инструменти. Има си дупки, но в повечето случаи са на друго място.

--- Цитат на: VITAN в Ноември 17, 2020, 06:00:10 pm ---И понеже мен ме гони параноята, моля някой нормален да ми обясни следният казус:
Соломон Паси беше ли външен министър - беше.
Прокара ли целият трафик през израелски комуникационни линии - прокара.
Срягаха ли му поне 3 месеца затвор за национално предателство - спрягаха.
Лежа ли 1 ден - не лежа!
Оти ги ручахме жабетата?!

--- Край на цитат ---
Я пак си припомни за кой трафик става въпрос... А, то не бил целия интернет и телефонен трафик на България, а само този между МВнР и посолствата на РБ по света. Няма значение, трябва да се всява паника! Мосад подслушва баба Гинка от село! Или как беше ... не били компютри, а компоти...

VITAN:

--- Цитат на: juliang в Ноември 17, 2020, 07:17:13 pm ---Как смяташ се "дъмпи" тоя трафик, как се следи в него.... Къде ще се съхранява?
--- Край на цитат ---
С филтри и инфраструктура, но нямай грижа, те с правоверни евроатлантици не се занимават.
Недоразумението Соломон Паси - има интернет, там си припомняй...

Радико:

--- Цитат на: VITAN в Ноември 17, 2020, 06:58:59 pm ---Оф, извинявай  :)
Забравих, че си институция - не успях да намеря време за да се ограмотя  8)

--- Край на цитат ---
Ами хайде първо да се ограмотиш пък после да ме цитираш.
А и това относно Xiaomi  прилагам ви екранна снимка от моя телефон

VITAN:
Или се правите, че не разбирате, или не можете.

Телефон с парола. Ако не набереш паролата - ще имаш ли достъп до файловете?
Ако да, в каква форма?
Аре оставете ме на мира и си мислете каквото ви е угодно.
Дори да приемете, че е лъжа, за мен е ОК. Който има уши да слуша, нека слуша...

VITAN:
И какво бе, като ОС-а бил модифициран Андроид?

Навремето, за да отключа от оператора една от старите модификации на GSM-ите Siemens, трябваше да прекъсна една пътечка тънка като косъм, драскайки с карфица.
Пътечката беше във вътрешните слоеве проводници на платката, не се виждаше.
Малко не на място и телефона беше убит!

Аре изпървом да питате. А?
Що, ако не сте в материята...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия