Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

Гравити мАтор

<< < (4/13) > >>

montanar:
ndm де и тебе съм те видял колко си грамотен ......
Едно време не знаеше какво е реактивна сила ....... (не знам дали и сега знеш)
// Аааа и още не знаем какво си - момиченце ли си момченце ли си или нещо друго ......//

От тебе конструктива е точно 0 + постояно иронизиране и двусмислене с чисто личностна насоченост.

ndm:
Бартчет, нИ съм те споменавал в поста си, ако СЕ чувстваш истамбулски засегнат - не към мене!, реактивната ти сила нещо е дала фира.

montanar:

--- Цитат на: Номак в Ноември 23, 2020, 12:14:12 am ---Пиксел,не си прав!
'(20:05:55) Номак: 1 тон на един метър е киловат енергия'
Но не съм писал за какво време!ам че един тон вода пуснат от метър височина може да даде много повече енергия за секунда -две от киловат за час...
Нима не съм прав?
държа да ми се извините за грубата обида!

'но да си мисли че в 1 тон виднгнат на 1 метър има еквивалента на  1 КWhтова е 36000 % грешка! '
Подчертал съм ви къде грешите :) другия път помислете внимателно преди да пишете,че се излагате - неграмотния вика дръжте неграмотния ...хахаха

--- Край на цитат ---

Векторе - и в тая вода де донесе има грешка......
За да вдигнеш един тон на един метър за една секунда ти трябват 10 000 вата не 1000 вата както ти казваш :) а ако си имал предвид примерно 1000 вата за десет секунди това е друг въпрос ма никъде не си го опоменал ;) А всеки от грамотните колеги като се опомене да речем 1000 вата разбира че се има предвид 1000 ват секунди и нищо друго - а ако трябва да се ползва времева рамка се опоменава и времето - капиш?

epwpixieq-1:

--- Цитат на: montanar в Ноември 23, 2020, 12:58:13 am ---Векторе - и в тая вода де донесе има грешка......
За да вдигнеш един тон на един метър за една секунда ти трябват 10 000 вата не 1000 вата както ти казваш :)

--- Край на цитат ---
Ами че то има много грешки има, и колкото повече се обяснява, толкова повече е ясно че не осъзнава физиката.

Казвал съм много пъти че когато се говори за енергия за да се минимизират възможностиге за неволни грешки, или грешки произлизащ просто от неразбиране (каквито имаме тук) трябва да се използват J(oules) а не W, понеже W е разход на енергия за единица време(без регад за КПД) .  1 тон на 1 м притежава потенциална енергия от 9 800 J. Когато се говори за енергия във W, при положение че  изобщо някой иска да го прави, понеже е неправилно, а не за изразходване на енегия за еденица време, което всъщност е преставлява мярката на Watt=Joule/sec, трябва да се изписва Ws. Като всеки с елементарни познания за дроби може да разбере защо.

бай Теню:

--- Цитат на: montanar в Ноември 22, 2020, 07:36:19 pm ---Оооо на бай Теня мечтите  ;D
А ако седнеме да сметнеме колко енергия ш излезе от цялата тая глупост и колко ш коства да запусне ш се види колко е СЕ.......  ;)

--- Край на цитат ---
Не са мечти, а реален проект и няма нищо общо с тази глупост на схемата.То бива тъпотия, ама чак толкова....

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия