Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

Гравити мАтор

<< < (6/13) > >>

montanar:
Хуу .... стандартния модел може да приемем че не е абсолютна истина и най вероятно е така щото постоянно се и криигира но и абсолютна истина няма как да има ако помислиш. Просто този модел е най работещ и нищо повече. И изводите му се основават на най подтвърдена основа - и като нищо може да влезе и ефира в него но това след като ефира бъде доказан в достатъчно голяма степен - което за сега не е така. А догадки и предположения без доказателства са си точно това и нищо повече.

dmitarp:
Ефира отдавна е доказан, но има една игра на аксиоми. Ако приемеш за аксиома, че скоростта на светлината е постоянна, няма нужда от ефир, а ако приемеш за аксиома съществуването на ефир то тогава се доказва, че светлината е с постоянна скорост.

Радико:

--- Цитат на: montanar в Ноември 24, 2020, 12:00:04 pm ---Хуу .... стандартния модел може да приемем че не е абсолютна истина и най вероятно е така щото постоянно се и криигира но и абсолютна истина няма как да има ако помислиш. Просто този модел е най работещ и нищо повече. И изводите му се основават на най подтвърдена основа - и като нищо може да влезе и ефира в него но това след като ефира бъде доказан в достатъчно голяма степен - което за сега не е така. А догадки и предположения без доказателства са си точно това и нищо повече.

--- Край на цитат ---
Значи модела въобще не е работещ а е наложен със силови средства та се е наложило прагматиците да си установят система където като казват розово имат в предвид синьо "това чисто примерно"
Експеримента на Майкълсън категорично доказва същестеуването на среда в която се разпространяват електромагнитните вълни. И е необходима чудовищна еквилибристика със формули за да докажеш, обратното. Със подобни еквилибристики се доказва и че две е равно на три. Математически заблуди му викат на това.

montanar:
Радико аз нямам против - ходи си в тая църква де ходиш.
Демагогствай и разбирай нещата както ти е удобно - но на края пак опираш до реалната физика като ти дотрябва да използваш нещо а не до ефира какъвто го разбирате. В реалната така наречена прикладна наука ефир нЕма щото не се ползва нито негова някаква константа нито някакъв закон който не би бил закон без въпросния ефир нито нищо. Ефирщината си е само едно глаголстване и преливане на пусто в празно без никаква реална полза - точно като вярата в господ.
А когато църквата ти свърши реална работа - тогава вече няма да е църква а инстромент.

Радико:
Ако я нямаше ефирната вълнова теория нямаше да има ни цветове на светлината ни дявол. Та твойте сподвижници бяха принудени да измислят някакво идиотско понятие пълен оксиморон като суха вода за частици с вълнови свойства смехория а и още нещо дет па въобше ви бърка в червата при това обратно на движението:
Това е EMdrive.  На какво се опира той за да се отблъсне.  Смешни са ти напъните. А и да добавя като нямаш нищо против да си вярвам в калвото си ща защо се заяждаш. Ти пръв сложи в един кюп прагматичните търсачи на истината като мен със вярващите, че земята е плоска. Но не, ти със вярата си, че можеш да си на две места едновременно си на същото когнитивно ниво като плоскоземците не аз. Аз не вярвам, аз взимам под внимание фактите.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия